De diensten onder de vlag van Audi connect Noodoproep & Service komen van pas na een ongeval, bijvoorbeeld door een sleepwagen te sturen, een ambulance op te roepen of de dealerwerkplaats te informeren over de volgende onderhoudsbeurt.

De toepassingen van Audi connect Noodoproep & Service* zorgen elke rit voor een veilig gevoel. Zo wordt bijvoorbeeld na een zwaar ongeval automatisch een noodoproep naar de Audi-alarmcentrale verstuurd. Dankzij de automatisch meegestuurde autoinformatie is adequate hulp zo spoedig mogelijk te organiseren. Ook bij pech onderweg of een lichte categorie ongeval is dankzij de online pechhulp en Audi-schadeherstel meteen ondersteuning beschikbaar.

Inbegrepen zijn over-the-air software-updates.

Het pakket geeft toegang tot de volgende diensten:
  • Het wettelijk verplichte eCall
  • Audi connect Noodoproep
  • Online pechmelding
  • Audi-schadeherstel


* Voor de servicefuncties wordt de taal gebruikt die is ingesteld in MMI. In welke talen noodoproepen kunnen worden verzonden, verschilt per land.


Disclaimer:
De toepassingen werken alleen binnen de technische mogelijkheden en de werking kan ook afhankelijk zijn van derden. AUDI AG is niet aansprakelijk voor de juistheid van de geleverde informatie.

De dataverbinding voor het wettelijk verplichte eCall en de pakketten Audi connect Noodoproep & Service en Audi connect Remote & Control werkt via een in de auto ingebouwde simkaart. De kosten voor de spraak- en dataverbinding zijn inbegrepen. Deze toepassingen van Audi werken alleen binnen de netwerkdekking van de door Audi gekozen mobiele provider. In gebieden met een zwak gps-signaal of geen dekking van de mobiele provider werken bepaalde functies/toepassingen niet of slecht vanwege de beperkingen bij het verzenden en ontvangen van data.

Na aflevering van de nieuwe auto werken de Audi connect Noodoproep & Service-toepassingen gedurende tien jaar. Na aflevering van de nieuwe auto werken de Audi connect Remote & Control-toepassingen gedurende drie jaar en daarna is het gebruik tegen betaling te verlengen.

Het wettelijk verplichte eCall is vanaf de levering van de auto onbeperkt te gebruiken. Deze functie voldoet aan alle wettelijke eisen die aan dit Europese veiligheidssysteem worden gesteld.

Disclaimer:
Bepaalde Audi connect-producten en -toepassingen worden geleverd door derde partijen. Wij hebben dan geen invloed op de beschikbaarheid van die functies, omdat de verantwoordelijkheid daarvoor elders ligt.

In het geval van overheidsingrijpen, wettelijke veranderingen of als noodzakelijke telecommunicatiesystemen en -diensten vervallen of nog maar beperkt beschikbaar zijn, kan AUDI AG niet verantwoordelijk worden gesteld om apparatuur in uw auto te vervangen of de kosten voor vervanging te betalen.

Storingen zijn mogelijk vanwege overmacht en overheidsingrijpen, maar ook door technische maatregelen en andere situaties die nodig zijn voor een goede werking van de systemen van AUDI AG, leveranciers of netwerkproviders (zoals onderhoud, reparaties, software-updates, uitbreidingen). AUDI AG zal er redelijkerwijs alles aan doen om dergelijke storingen zo snel mogelijk te verhelpen of aan een oplossing te werken.

Inbegrepen zijn over-the-air software-updates. Als voorbereiding op de installatie daarvan is het noodzakelijk dat Audi in uw auto opgeslagen data uitleest, om te bepalen welke updates nodig zijn. Audi brengt u vooraf op de hoogte van de aankomende update en vraagt u om toestemming voor de installatie. Pas na uw bevestiging worden de updates verzonden en geïnstalleerd.