1300x551_acc.jpg

adaptive cruise control

Ontspanning en comfort op langere trajecten: de adaptive cruise control is ook te gebruiken als er veel auto’s achter elkaar rijden of als er veel verkeer onderweg is.

00:00 | 00:00

Met de adaptive cruise control rijdt men meer ontspannen in druk verkeer.

Het systeem meet met een speciale radarsensor de afstand tot het voorliggende voertuig en zorgt voor het vasthouden van de door de auto ingestelde snelheid. Bovendien houdt de adaptive cruise control automatisch een gelijkmatige afstand tot het voorliggende voertuig aan.

Als tijdens een remmanoeuvre de ondersteuning van de bestuurder gewenst is, wordt dit automatisch kenbaar gemaakt.

De bestuurder heeft keuze uit vier afstandsprogramma’s om de systeemdynamiek aan de eigen wensen aan te passen. De instellingen zijn Afstand 1 (sportief), Afstand 2 en 3 (standaard) en Afstand 4 (comfortabel).

Ook met ingeschakelde adaptive cruise control is het de verantwoordelijkheid van de bestuurder om op de snelheid en de afstand tot de voorligger te letten. De adaptive cruise control reageert niet op stilstaande hindernissen en tegemoetkomende voertuigen.
Audi predictive efficiency assist systeem functioneert in Nederland niet i.c.m. adaptive cruise control.
Audi en innovatie 563X317_cruIse-control.jpeg

Dankzij de automatische snelheidsregeling houdt de auto de ingestelde snelheid vast, ook heuvelop en heuvelaf. Prettig op langere trajecten.