Audi exclusive Audi R8 GT Spyder Andreas Anthamatten

Audi exclusive | onze klanten | Audi Nederland

"Audi exclusive betekent voor mij een echte verrijking van mijn leven."

Zijn eerste Audi was een gebruikte Audi 80 quattro. Voor de Zwitser Andreas Anthamatten was dat destijds precies de juiste keuze. "Bergen, sneeuw en veel paswegen – dan voel je je met een quattro beter op je gemak. Daardoor was ik van begin af aan enthousiast over Audi. De twaalf eropvolgende Audi modellen heb ik allemaal gepersonaliseerd met Audi exclusive."

"Intussen ben ik samen met mijn vrouw bij de dertiende Audi aanbeland – de R8 GT Spyder. Dertien is in dit geval absoluut geen ongeluksgetal", zegt hij met een stralende lach. De met Audi exclusive volledig gepersonaliseerde supercar is zijn grote trots.
AQUA_131010.jpg

Speciaal voor het interview en de fotoreportage heeft hij, samen met een vriend, zijn Misanorode droomauto een halve dag lang glimmend gepoetst.
Hij is een perfectionist, zowel privé als in zijn werk als financieel adviseur voor een investeringsmaatschappij in Zürich. "Audi exclusive is voor mij ook een beloning voor mijn drukke baan. Tegelijkertijd is het ook belangrijk in mijn werk. Als ik bijvoorbeeld over lange afstanden moet reizen, komt de vijfdelige R8-kofferset van Audi exclusive heel goed van pas. Ook mijn volgende Audi modellen zal ik personaliseren. Audi exclusive is voor mij een echte verrijking van mijn leven."

"Ik heb gewoon een zwak voor buitengewone dingen."

AQUA_131012.jpg

Andreas Anthamatten hecht ook grote waarde aan individualiteit. Dat blijkt uit elk detail aan zijn auto. De zwarte volledige lederuitrusting wordt harmonieus gecompleteerd door bedieningselementen, stoelpanelen, ventilatieroosters en binnendorpels die eveneens zijn voorzien van zwart leder, aangevuld met karmijnrode stiksels. Verder zijn er nog een carbon paneel op de middenconsole, een extra velgenset in titaanoptiek met sportbanden eromheen en nog diverse andere zaken.
Niet te vergeten de carbon instaplijsten met verlichte aluminium segmenten, aan bestuurderskant voorzien van het opschrift "Andys R8 GT". Kortom, de auto is volledig gepersonaliseerd. "De klantenadviseurs bij Audi weten: als ik een nieuwe auto koop, verheug ik me over alles dat afkomstig is van Audi exclusive."
AQUA_131013.jpg

Zelfs over dingen die er eigenlijk niet zijn. Een goed voorbeeld zijn de door hem gekozen sportstoelen, die standaard niet zijn voorzien van een geborduurde R8 GT-aanduiding. "Dat wilde ik echter heel graag. De mensen van quattro GmbH hebben ervoor gezorgd dat mijn R8-aanduiding zeer fijn, op de millimeter precies op de stoelen is gestikt."
Op de vraag wie met hem mee mag rijden in zijn Audi R8 GT Spyder, antwoordt zijn zesjarige dochter spontaan: "Mama." Andreas Anthamatten heeft niet alleen een buitengewone auto, maar ook een buitengewoon liefdevol gezin.