1300x551_AQUA_141006.jpg

“Onze klanten ontwerpen hun eigen auto”

Simona Falcinella heeft van jongs af aan geleerd haar zintuigen volop te benutten. Niet zo gek met een modeontwerpster als moeder en een textielkenner als vader. “Ik leerde al snel dat je materialen pas echt begrijpt als je ze kunt voelen. Je vingers liegen niet.”

750x422_AQUA_141008.jpg

Falcinella heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het personaliseren van auto’s. Het in Milaan opgegroeide hoofd van de afdeling Color & Trim bij Audi Design weet als geen ander wensen van klanten om te zetten in unieke auto’s. De mogelijkheden zijn ongekend. Vaak wordt voor een bijzondere lakkleur en een hoogwaardige aankleding gekozen.

750x410_AQUA_141005.jpg

Simona Falcinella haalt overal inspiratie vandaan. “Mijn zintuigen draaien altijd overuren. Het zijn magneten die alles aantrekken. Ik weet nooit van tevoren wat de volgende inspiratiebron is. Het kan iets uit de mode, architectuur of kunst zijn. Een andere keer is het misschien een voorwerp zoals een stropdas, die dan het uitgangspunt vormt voor een onderscheidend interieurelement.”

Je laat iets van jezelf zien

Smaak is subjectief. Simon Falcinella verplaatst zich dan ook zoveel mogelijk in de individuele klant, want zijn of haar mening is het allerbelangrijkste. De Audi-ontwerper beseft dat het om meer gaat dan het personaliseren van een nieuwe auto: de kleuren en materialen zeggen iets over de eigenaar. “Onze klanten ontwerpen hun eigen auto. Ze maken hun dromen waar. Hun Audi is echt hún Audi en niet die van iemand anders. Wij als fabrikant hebben als taak daarvoor de juiste ingrediënten aan te reiken.” Het resultaat is dat onder de vlag van Audi exclusive met recht unieke auto’s ontstaan.

750x422_AQUA_141007.jpg
Absolute topkwaliteit is vanzelfsprekend

Audi staat garant voor een onberispelijke afwerking en de vakmensen van Audi exclusive doen daar nog een ambachtelijk schepje bovenop. Daarbij wordt vaak samengewerkt met technische afdelingen binnen AUDI AG, om klanten te leveren waar zij om vragen. Dit zorgt er mede voor dat Simona Falcinella met veel passie haar werk blijft doen. “De materiaalkwaliteit is uitmuntend. Bovendien voldoet elke productiestap aan de allerhoogste eisen. Dat zijn we aan ons merkcredo ‘Voorsprong door techniek’ verplicht. We mengen bijvoorbeeld onze eigen kleuren, waardoor tinten ontstaan die nergens anders leverbaar zijn. Het mooie van bij Audi werken is, dat we altijd een manier vinden om de beste oplossingen voor onze klanten te bedenken. Zelfs als dit in eerste instantie onmogelijk lijkt.”

Audi exclusive gaat met zijn tijd mee. Ontwikkelingen staan immers niet stil en Audi-rijders zijn terecht veeleisend. Simona Falcinella: “We gaan de uitdaging aan om onze klanten met nieuwe ideeën te verrassen.” En wat het merk ook presenteert voor het label van Audi exclusive, het zal altijd iets zijn waarmee een Audi in hoge mate te personaliseren is. Zo sterk, dat een auto ontstaat waar er maar één van is.
Maak uw dromen waar ST08_ADIV_P_10377.jpg

Uw Audi-dealer is het startpunt voor een fascinerende ontdekkingsreis in de wereld van Audi exclusive.