Thuis en op de zaak > Elektrische auto opladen: thuis en onderweg > Elektrische auto’s van Audi > Home > Audi Nederland
Elektrische laadpaal thuis: gemak en efficiëntie

Elektrische laadpaal thuis:
gemak en efficiëntie

Wanneer u een elektrische auto heeft, hoeft u niet meer naar het tankstation. In plaats daarvan laadt u de accu van uw auto op. Dit kan op veel openbare laadpunten, maar ook met het gemak van een laadpaal aan huis. Tijd is kostbaar. Gelukkig is een laadpaal aan huis efficiënt. U kunt doen wat u wilt terwijl uw auto weer wordt opgeladen. Daarnaast is een laadpaal aan huis financieel voordelig in vergelijking met openbare laadpunten. Een speciaal energiecontract kan in combinatie met de laadpaal worden afgesloten.

We leggen u graag uit hoe een laadpaal aan huis werkt, welke verschillende laadpalen er zijn, hoe u deze kunt aanschaffen en welke kosten daaraan verbonden zijn.

Hoe werkt een laadpaal thuis?

De meeste elektrische auto’s worden opgeladen via een stroomkabel aan een standaard laadpaal. Het comfort van een laadpaal aan huis zorgt ervoor dat u veilig en snel kunt opladen op momenten dat u de auto niet nodig heeft. Plaats de privé laadpaal op uw eigen parkeerplaats, buiten op de oprit, in de garage of onder de carport. Heeft u deze ruimte niet tot uw beschikking? Dan kan de laadpaal op een parkeerplaats in de openbare ruimte komen te staan. Vraag hiervoor een vergunning bij de gemeente aan en bekijk de mogelijkheden.

Hoe werkt een laadpaal thuis?
Hoe krijg ik een laadpaal aan huis?

Elektrische laadpaal installeren

Een laadpaal aanvragen kunt u gemakkelijk zelf doen via de dealer waar u de auto van koopt. Door de samenwerking met Shuttel zullen zij ervoor zorgen dat uw laadpaal op het energienet wordt aangesloten.

Het installeren en plaatsen van uw laadpaal is zeer eenvoudig. Het aansluiten van het laadpunt en de wandmontage worden namelijk voor u geregeld door een monteur.

U kiest zelf het moment waarop u thuis bent. Binnen zeer korte tijd heeft de monteur uw laadpaal thuis geïnstalleerd en kunt u beginnen met het opladen van uw elektrische auto. De kosten voor een laadpaal thuis verschillen per pakket of type laadpaal.

Bekijk hier de installatiepakketten

Subsidie voor een laadpaal thuis

Nederland telt op dit moment meer dan 100.000 elektrische laadpalen voor thuis. Dit aantal is fors, maar nog altijd niet genoeg. Nog niet iedereen heeft de beschikking tot een laadpaal om de hoek. Om deze reden kunt u, afhankelijk van uw gemeente, gebruik maken van subsidies bij het kopen van een laadpaal voor thuis. U kunt bij uw gemeente informeren of een subsidie voor een privé laadpaal voor u van toepassing is.