Laadpaal thuis > Elektrische auto opladen: thuis en onderweg > Elektrische auto’s van Audi > Home > Audi Nederland
Elektrische laadpaal thuis: gemak en efficiëntie

Elektrische laadpaal thuis: gemak en efficiëntie

Wanneer u een elektrische auto heeft, hoeft u niet meer naar het tankstation. In plaats daarvan laadt u de accu van uw auto op. Dit kan op veel openbare laadpunten, maar ook met het gemak van een laadpaal aan huis. Tijd is kostbaar. Gelukkig is een laadpaal aan huis efficiënt. U kunt doen wat u wilt terwijl uw auto weer wordt opgeladen. Daarnaast is een laadpaal aan huis financieel voordelig in vergelijking met openbare laadpunten. Een speciaal energiecontract kan in combinatie met de laadpaal worden afgesloten. We leggen u graag uit hoe een laadpaal aan huis werkt, welke verschillende laadpalen er zijn, hoe u deze kunt aanschaffen en welke kosten daaraan verbonden zijn.

Hoe werkt een laadpaal thuis?

De meeste elektrische auto’s worden opgeladen via een stroomkabel aan een standaard laadpaal. Het comfort van een laadpaal aan huis zorgt ervoor dat u veilig en snel kunt opladen op momenten dat u de auto niet nodig heeft. Plaats de laadpaal op uw eigen parkeerplaats, buiten op de oprit, in de garage of onder de carport. Heeft u deze ruimte niet tot uw beschikking? Dan kan de laadpaal op een parkeerplaats in de openbare ruimte komen te staan. Vraag hiervoor een vergunning bij de gemeente aan en bekijk de mogelijkheden.

Hoe werkt een laadpaal thuis?
Hoe krijg ik een laadpaal aan huis?

Hoe krijg ik een laadpaal aan huis?

WIlt u genieten van het comfort van een laadpaal thuis? Dan kunt u zelf een laadpaal aanvragen bij een leverancier of het merk waar u de auto van koopt. De desbetreffende netbeheerder of het automerk zorgt ervoor dat uw laadpaal op het energienet wordt aangesloten. Laad uw auto op zonder tijd te verliezen!

Verschillende laadmogelijkheden voor thuis

Bent u benieuwd naar de laadmogelijkheden voor thuis? Er bestaan verschillende soorten laadpalen. Afhankelijk van uw elektrische auto, kan uw autodealer of laadpalen bedrijf adviseren welk type het meest geschikt is. De volgende opties behoren tot de mogelijkheden:

De standaard laadpaal

De standaard laadpaal vindt u onder andere op openbare laadpunten. Deze laadpalen zijn ontworpen om auto’s op te laden van verschillende merken en hebben een gestandaardiseerd systeem en laadkabel. De standaard laadpaal is een optie voor bij u thuis.

De slimme laadpaal

Een slimme laadpaal houdt rekening met het elektriciteitsverbruik in uw woning. Zo kunt u zorgeloos doen wat u wilt en zorgt de slimme laadpaal ervoor dat de auto minder energie gebruikt wanneer dat nodig is. Slimme functies maken de slimme laadpaal af: er kunnen e-mail notificaties worden verstuurd en ze kunnen online worden geconfigureerd.

De specifieke laadpaal

Een specifieke laadpaal is ontworpen voor een bepaald type elektrische auto. De laadpaal en de auto zijn speciaal voor elkaar gemaakt en sluiten perfect op elkaar aan. Vraag bij de dealer naar de optie voor een laadpaal specifiek voor uw elektrische auto.
De thuislaadpakketten van Audi

De thuislaadpakketten van Audi

Specifiek voor de Audi e-tron is er het Thuislaadpakket. Dit complete pakket is voorzien van een laadpaal (11kw), een installatiepakket en een hostingcontract met de maandelijkse facturatie van uw energieverbruik. Uw auto opladen was nog nooit zo zorgeloos.

Hoe lang duurt het opladen van een elektrische auto?

Hoe lang duurt het opladen van een elektrische auto?

De laadtijd is afhankelijk van de capaciteit van de accu, het laadpunt en het laadvermogen van de auto.

Wat is de gemiddelde laadtijd van een Audi e-tron? Met de volgende berekening kunt u uitrekenen hoelang het duurt voordat de auto is opgeladen:

Accucapaciteit 95 kWh / Laadvermogen 11 kWh (standaard) = 8,6u (8 uur, 36 minuten)
Accucapaciteit 95 kWh / Laadvermogen 22 kWh (maximaal) = 4,3u (4 uur, 18 minuten)

In dit voorbeeld wordt uitgegaan van een lege accu die volledig wordt opgeladen.

  • Audi_e-tron_750x410.jpg
    Wat kost een laadpaal thuis?

    De prijzen voor een laadpaal thuis lopen erg uiteen, vanwege de verschillende opties. Een laadpaal voor thuis heeft een vaste kabel of een wandcontactdoos (Mennekes). De eenmalige aanschafprijs hiervoor verschilt per leverancier. Een laadpaal met een pasjessysteem behoort ook tot de mogelijkheden. Hiervoor geldt een eenmalige aanschafprijs en een vast maandbedrag voor de abonnementskosten.