Opladen onderweg in Nederland en Europa | Audi Nederland > Elektrische auto opladen: thuis en onderweg > Elektrische auto’s van Audi > Home > Audi Nederland
Laadpaal onderweg

Onderweg opladen

De vrijheid om lange trajecten elektrisch te rijden. Het gebruiksgemak om tussendoor te laden, bijvoorbeeld omdat u toch een tussenstop maakt. Of het gebrek aan een alternatief thuis, omdat u daar geen wallbox kunt monteren. Wat uw persoonlijke reden ook is, in al deze gevallen is de publieke laadinfrastructuur heel belangrijk voor u.

Bij elektromobiliteit hoort een infrastructuur met voldoende openbare laadpalen. De laatste jaren is er hard gewerkt om het netwerk van laadpunten vorm te geven, zodat u met een gerust hart de weg op kunt. Ook in Europa is er altijd een mogelijkheid om uw auto op te laden. Wij vertellen u meer.

Shuttel: Eén contract, één toegangssysteem.
175.000

Laadpalen

16

Landen

1

Laadsleutel

Shuttel laadsleutelhanger

Neem bij het opladen bij openbare laadpalen uw eigen laadkabel en laadsleutelhanger mee. De laadsleutelhanger kunt u als identificatie en betaalmiddel gebruiken.

Hoe werkt elektrisch laden onderweg?
Openbare oplaadpalen Nederland

Openbare laadpalen Nederland

De overheid is een groot voorstander van duurzaamheid en elektromobiliteit. Zij hebben daarom in 2015 een driejarenplan (Green Deal Openbaar Toegankelijke Laadinfrastructuur) opgesteld om de installatie van openbare laadpalen te stimuleren. Binnen dit plan werkte de regering nauw samen met gemeenten om de laadinfrastructuur een boost te geven. Hierdoor is de infrastructuur van laadpalen in Nederland in sneltreinvaart uitgerold. Het resultaat mag er zijn: 75.000 openbare laadpunten, verspreid over het hele land. U kunt uw elektrische Audi dus letterlijk overal opladen.

Lees meer over de rijksbijdrage laadinfrastructuur voor elektrische auto's

Opladen in Europa

 • 1920x1080-L1005410_v03.jpg
  Snelladen door heel Europa met IONITY

  Om probleemloos lange afstanden af te leggen, zijn een ruime actieradius en een goed netwerk van laadstations vereist. Het grote rijbereik is een van de vele pluspunten van de elektrische Audi modellen. Ook met de snelladers langs Europese doorgaande wegen zit het wel goed, want Audi is een van de deelnemende partijen in IONITY. Deze aanbieder van snelladers bouwt momenteel een dekkend netwerk in 25 Europese landen. De snelladers zijn geschikt voor 350 kW-laden, waardoor de nieuwste generatie elektrische auto’s er razendsnel is vol te tanken met stroom.

  De routeplanner van uw elektrische Audi bepaalt automatisch wanneer en waar er gestopt kan worden om tussentijds te laden. Met de juiste snellader is de hoogspanningsaccu van uw elektrische Audi in dertig minuten weer vol.

  Voordelen:
  • Zo’n 400 IONITY stations met gemiddeld zes laadpunten in 25 Europese landen
  • 24/7 geopend
  • Facturering via Shuttel

  Lees meer over IONITY
1920x1080_Charging_Karte.jpg

Audi e-tron Charging Service

Naast de Shuttel laadoplossing biedt Audi AG de Audi e-tron Charging Service. Met de Audi e-tron Charging Service heeft u toegang tot een van de grootste openbare oplaadnetwerken van Europa (meer dan 299.000 oplaadpunten) en heeft u één contract om toegang te krijgen tot deze oplaadpunten in Europa.
Lees meer over de Audi e-tron Charging Service

Locatie laadpalen in Nederland en Europa

Overal in Nederland en langs de belangrijkste snelwegen in Europa kunt u eenvoudig uw elektrische auto opladen.
In het onderstaande overzicht vindt u de locatier van alle laadpalen in Nederland en Europa.