Oplaadpalen in Nederland en Europa | Audi Nederland > Elektrische auto opladen: thuis en onderweg > Elektrische auto’s van Audi > Home > Audi Nederland
Laadpaal onderweg

Oplaadpalen in Nederland en Europa

Elektrisch rijden is in opmars. Elektrische auto’s met accu’s vervangen langzaam auto’s die volledig vertrouwen op fossiele brandstoffen. Bij elektromobiliteit hoort een infrastructuur met voldoende openbare laadpalen. De laatste jaren is er hard gewerkt om het netwerk van laadpunten vorm te geven, zodat u met een gerust hart de weg op kunt. Ook in Europa is er altijd een mogelijkheid om uw auto op te laden. Wij vertellen u meer.

Hoe werkt elektrisch laden onderweg?

Om een elektrische auto op te laden heeft u een laadpas, een kabel en een laadpaal nodig. Neem bij het opladen bij openbare laadpalen uw eigen laadkabel en laadpas mee. De laadpas kunt u als identificatie en betaalmiddel gebruiken.

Daarnaast is de Audi e-tron standaard uitgerust met de Shuttel mobiliteitskaart, waarmee u altijd de mogelijkheid heeft om met een ander vervoermiddel verder te reizen, zoals met Greenwheels of een taxidienst. Zo kunt u - ook tijdens het opladen van uw elektrische auto - altijd vooruit.

Hoe werkt elektrisch laden onderweg?
Openbare oplaadpalen Nederland

Openbare oplaadpalen Nederland

De overheid is een groot voorstander van duurzaamheid en elektromobiliteit. Zij hebben daarom in 2015 een driejarenplan (Green Deal Openbaar Toegankelijke Laadinfrastructuur) opgesteld om de installatie van openbare laadpalen te stimuleren. Binnen dit plan werkte de regering nauw samen met gemeenten om de laadinfrastructuur een boost te geven. Hierdoor is de infrastructuur van laadpalen in Nederland in sneltreinvaart uitgerold. Het resultaat mag er zijn: 17.500 openbare laadpalen, verspreid over het hele land. U kunt uw Audi e-tron dus letterlijk overal opladen.

Lees meer over de rijksbijdrage laadinfrastructuur voor elektrische auto's
  • 563x317_A1713657_medium.jpg
    Snelladen door heel Europa met IONITY

    Als u van plan bent om lange afstanden af te leggen, bijvoorbeeld binnen Europa, kunt u gebruik maken van het IONITY-netwerk. IONITY is een netwerk van laadstations langs alle belangrijke Europese snelwegen. Bij deze stations kunt u gebruik maken van de meest geavanceerde snelladers, waarmee u uw Audi e-tron met 150 kW oplaadt. U bent hierdoor binnen een half uur alweer onderweg!

    Lees meer over onderweg opladen
1920_1080_A_E-TRON_181007.jpg

Waar vind ik een openbare laadpaal voor mijn elektrische auto?

Overal in Nederland en langs de belangrijkste snelwegen in Europa kunt u eenvoudig uw elektrische auto opladen. In het onderstaande overzicht vindt u de locatie van alle laadpalen in Nederland en Europa.