Installatiepakketten > Elektrische auto opladen: thuis en onderweg > Elektrische auto’s van Audi > Home > Audi Nederland
Elektrische laadpaal thuis: gemak en efficiëntie

Installatiepakketten

Om ervoor te zorgen dat u uw elektrische Audi thuis of op de zaak veilig en snel kunt opladen, biedt Audi een volledige thuislaadoplossing inclusief laadpaal, installatie en laaddruppel zodat u veilig thuis en onderweg kunt laden. Shuttel, de partner van Audi, biedt het slimme laadpunt ICU eve mini laadpaal inclusief loadbalancing aan. Bij bestelling hiervan vult u een online schouwformulier in en wordt bepaald welke installatiepakket¹ ervoor zorgt dat u veilig thuis kunt laden.

De loadbalancing in het laadpunt zorgt ervoor dat uw huishouden gewoon doordraait en zal het laadpunt vanzelf minder hard gaan laden als uw huishouden om meer elektrische capcateit vraagt. Met dit laadpunt heeft u ook direct inzicht in alle thuislaadsessies en worden deze kosten direct met uw bedrijf of werkgever verrekend. Voor onderweg laden of als u geen mogelijkheid heeft om thuis een laadpunt te installeren, levert Shuttel een laaddruppel zodat u altijd overal bij publieke en snellaadpunten kunt laden. Indien gewenst kunt u naast de laaddruppel ook volledige mobiliteit bij Shuttel afnemen en krijgt u een leenauto, kunt u gebruik maken van het OV en kunt u ook overal parkeren. Al deze kosten krijgt u maandelijkst overzichtelijk op een factuur in rekening gebracht.

 • Ready to go pakket

  Dit is het basisinstallatiepakket. Hierbij zijn een 3-fase aansluiting en slimme meter met voldoende groepen reeds aanwezig voor de installatie van het laadpunt.

  Inhoud:
  • Voedingskabel 7 meter inclusief 1 muurdoorboring en maximaal 1 meter graafwerk.
  • Bekabeling en aansluiten Loadbalancing op de slimme meter.
  • Vervangen aardlekautomaat en montage in de meterkast.
  • Wandmontage en aansluiten laadpunt inclusief uitleg.

 • Standard pakket

  Een 3-fase aansluiting en slimme meter zijn aanwezig. Hierbij is het bijplaatsen van extra groepen noodzakelijk. Deze situatie komt voor bij de meeste huizen van na 1990.

  Inhoud:
  • Voedingskabel 7 meter inclusief 1 muurdoorboring en maximaal 1 meter graafwerk.
  • Bekabeling en aansluiten Loadbalancing op de slimme meter.
  • Vervangen aardlekautomaat & aanleg extra groepen en montage in de meterkast.
  • Wandmontage en aansluiten laadpunt inclusief uitleg.

 • Renew pakket

  Voor het plaatsen van een laadpunt moet een 3-fase aansluiting en slimme meter door de netbeheerder worden geïnstalleerd. Daarnaast moet een nieuwe hoofd- en aardlekschakelaar worden geplaatst en moet de indeling van de meterkast worden aangepast. Als dat eenmaal is gebeurd, zijn ook oudere woningen helemaal klaar voor de toekomst.

  Inhoud:
  • Voedingskabel 7 meter inclusief 1 muurdoorboring en maximaal 1 meter graafwerk.
  • Bekabeling en aansluiten Loadbalancing op de slimme meter.
  • Plaatsen van een 3-fase hoofdschakelaar en aardlekautomaat inclusief montage en herindeling groepen in de meterkast.
  • Wandmontage en aansluiten laadpunt inclusief uitleg.

laadaanbieding
laadaanbieding

De installatie van het laadpunt wordt uitgevoerd door een professionele installateur en neemt gemiddeld een halve dag in beslag. Via een online schouwformulier vragen we u uw situatie te omschrijven en enkele foto’s naar ons toe te sturen. Hiermee kunnen wij op afstand het juiste installatiepakket bepalen. Dat scheelt u een halve dag thuisblijven om onze monteur te ontvangen voor een schouwing.

Voor vragen over de installatie van een laadpunt kunt u terecht bij uw Audi dealer.

¹ Extra graafwerkzaamheden, netbeheerderskosten voor verzwaring van de aansluiting of prioriteitsplaatsing van een slimme meter, sierbestrating, opnemen en herplaatsen van beplanting, het raadplegen van het bodemloket, opmaken van V&G plan, kosten voor vergunningen (indien vereist) en maatregelen voor verwerking van vervuilde grond zijn niet inbegrepen in deze pakketten en kunnen leiden tot meerkosten.
 • Laden met groene stroom

  De verbluffend snelle acceleratie en het pure rijgenot zijn niet de enige redenen om elektrisch te gaan rijden. Ook niet onbelangrijk is dat lokaal geen CO₂ wordt uitgestoten. Indien u met de Shuttel laaddruppel laadt, weet u zeker dat uw elektriciteit uit windenergie komt en u dus 100% CO₂ neutraal rijdt. Ongeacht waar of wanneer u laadt.

 • Laadt mijn auto met wissel- of gelijkstroom?

  Er zijn twee stroomsoorten, wisselstroom (AC – alternating current) en gelijkstroom (DC – direct current). Wie volledig elektrisch of in een plug-in hybride rijdt, vraagt zich misschien af welke stroom de auto gebruikt. Alle stopcontacten leveren wisselstroom, zowel die thuis als op kantoor. De 400-volt-exemplaren bij bedrijven (in de volksmond “krachtstroom” genoemd) en de privéwallbox om de auto op te laden, leveren ook wisselstroom. Accu’s en batterijen daarentegen bevatten gelijkstroom. Daarom zit er een AC/DC-omvormer in een elektrische Audi. Zo hoeft u niet na te denken over hoe het ook alweer met de stroom zit, want de auto regelt het zelf. Snelladers hebben een ingebouwde AC/DC-omvormer en die leveren dan meteen gelijkstroom, zodat de hoogvoltageaccu sneller vol is. Dergelijke laders staan op openbare grond en bij exploitanten van snellaadstations.

1
Extra graafwerkzaamheden, netbeheerderskosten voor verzwaring van de aansluiting of prioriteitsplaatsing van een slimme meter, sierbestrating, opnemen en herplaatsen van beplanting, het raadplegen van het bodemloket, opmaken van V&G plan, kosten voor vergunningen (indien vereist) en maatregelen voor verwerking van vervuilde grond zijn niet inbegrepen in deze pakketten en kunnen leiden tot meerkosten.