Wegenbelasting voor elektrische auto’s | Audi Nederland > Kosten elektrisch rijden | Audi Nederland > Elektrische auto’s van Audi > Home > Audi Nederland
Wegenbelasting

Wegenbelasting

Wegenbelasting voor elektrische auto’s

In 2018 heeft het kabinet doorgevoerd dat volledig elektrische auto’s geen wegenbelasting hoeven te betalen. Daarnaast profiteren elektrische auto's ook van de vrijstelling van registratiebelasting. Om het elektrisch rijden te stimuleren blijven deze subsidies naar verwachting bestaan tot en met 2020.

Vrijstelling van wegenbelasting

Wegenbelasting (mrb) is de belasting op het bezit van een auto, motor of vrachtwagen. Vrijstelling van mrb geldt niet voor alle elektrische auto’s. U krijgt hier alleen vrijstelling voor als de EV volledig elektrisch is met 0 gram CO2-uitstoot per kilometer. Voor plug-in hybrides met een CO2-uitstoot van 1 tot en met 50 gram per kilometer, betaalt u een halftarief.

Vrijstelling van wegenbelasting
Vrijstelling van registratiebelasting

Vrijstelling van registratiebelasting

Registratiebelasting (bpm) is de belasting van (bestel)auto’s en motorrijwielen bij koop of import. Ook hier geldt de vrijstelling als de EV volledig elektrisch is. Plug-in hybrides hebben een eigen bpm-tarief. Dit tarief is afhankelijk van de CO2 uitstoot per kilometer en de verbrandingsmotor. Bij een verbrandingsmotor van diesel, is de dieseltoeslag van toepassing.