Subsidie elektrische auto: nationaal en regionaal | Audi Nederland > Kosten elektrisch rijden | Audi Nederland > Elektrische auto’s van Audi > Home > Audi Nederland
Bijtelling

Subsidie

Subsidie elektrische auto

Het kabinet moedigt elektrisch rijden aan door middel van aantrekkelijke subsidies en regelingen. Dit betekent dat uw keuze voor elektrisch rijden interessante financiële voordelen met zich meebrengt. De kortingsregelingen bij aanschaf en gebruik zijn zowel nationaal als regionaal geregeld. We sommen alle subsidies die voor elektrische auto’s van kracht zijn voor u op.

Kortingsregelingen elektrische auto:

1920x1080-ASER_P_161069.jpg

Landelijk:

Door middel van gunstige kortingsregelingen stimuleert de overheid elektrisch rijden. Daar kunt u als koper of eigenaar van een elektrische auto maximaal van profiteren. Het gaat om de volgende nationaal geregelde regelingen:

• Vrijstelling van aanschafbelasting (BPM)
• Vrijstelling van wegenbelasting (MRB)

Zakelijke rijders trekken daarnaast nog meer voordeel uit het leasen van een elektrische auto. Dit heeft te maken met de extra regelingen die financieel zeer interessant zijn voor (zelfstandige) ondernemers:

• De milieu-investeringsaftrek (MIA)
• Lage bijtelling voor privégebruik
Lees meer over de fiscale voordelen
1920x1080_aa8-p-121011.jpg

Regionaal:

Naast de landelijke kortingsregelingen kunt u ook voor lokale subsidies in aanmerking komen. Een veelvoorkomend voorbeeld hiervan is de gratis aanschaf van een laadpaal thuis. Het is te allen tijde slim bij uw eigen gemeente te informeren of u in aanmerking komt voor zo’n regeling. Zo kunt u optimaal profiteren en genieten van uw elektrische auto.

U kunt als eigenaar van een elektrische Audi profiteren van verschillende kortingsregelingen. Bij de aanschaf én bij het gebruik van de auto. Zo wordt het rijden van een Audi bereikbaarder dan ooit.
Wat is bijtelling?