Bijtelling elektrische auto: 2019, 2020 en 2021 | Audi Nederland > Kosten elektrisch rijden | Audi Nederland > Elektrische auto’s van Audi > Home > Audi Nederland
Bijtelling

Bijtelling

De bijtelling van een elektrische auto

De bijtelling van een elektrische auto is al lange tijd een spraakmakend onderwerp onder zakelijke rijders. Dit fiscale voordeel maakt elektrisch rijden niet alleen duurzaam maar ook zeer interessant voor de bankrekening. De regels rondom de bijtelling van een elektrische auto zijn in 2019 gewijzigd. Welke verandering dit voor zakelijke rijders met zich meebrengt? We praten u snel bij.

Wat is bijtelling?

Bijtelling is het bedrag dat u aan de Belastingdienst moet afdragen als u met uw zakelijke auto meer dan 500 kilometer privé rijdt. De overheid heeft hiervoor in 2018 twee tarieven vastgesteld:

  • 4% voor auto’s die geen CO2 uitstoten tijdens het rijden.
  • 22% voor auto’s die meer dan 0 gram CO2 uitstoten tijdens het rijden.
Wat is bijtelling?
Bijtelling elektrische auto: 2019

Bijtelling elektrische auto: 2019

De regeling rondom de bijtelling is sinds 2019 aangepast. U betaalt nog steeds 4%, maar let op: dit percentage geldt alleen voor de eerste € 50.000,- van de cataloguswaarde van de auto. Als uw elektrische lease-auto een overwaarde heeft, betaalt u een gecombineerd bijtellingspercentage. Ondanks deze kanttekening heeft elke elektrische auto, in vergelijking met een benzine- of dieselauto, voordelige gevolgen voor uw portemonnee. In elke situatie betaalt u voor een elektrische auto aanzienlijk minder bijtelling.

Benieuwd hoeveel bijtelling u voor uw elektrische auto moet afdragen?

Doe hier de test.

Bijtelling elektrische auto: 2020 & 2021

Zakelijke rijders van een elektrische auto kunnen ook in 2020 profiteren van een gunstigere bijtelling dan benzine of diesel rijders. Toch gaat de huidige regeling waarschijnlijk aankomende jaren veranderen. Dit komt omdat de overheidskosten groter zijn gebleken dan de milieuwinst. Om de overheidsinkomsten te bekostigen, wordt vanaf 2020 het bijtellingspercentage voor elektrische auto’s aangepast en binnenkort bekend gemaakt.

Bent u geïnteresseerd in de andere fiscale voordelen van elektrisch rijden?

Bijtelling elektrische auto: 2020 & 2021