Topsnelheid van een elektrische auto | Audi Nederland > Actieradius elektrische auto > Elektrische auto’s van Audi > Home > Audi Nederland
buitenspiegels

Snelheid

Elektrische auto: snelheid

Een van de vele plezieren van autorijden is de snelheid en acceleratie van de auto. Elektrische auto’s doen in deze kwestie niet onder voor benzine- of dieselauto’s. Bent u benieuwd hoeveel kracht e-cars in zich hebben? Hoe snel zij kunnen accelereren en welke snelheden zij kunnen behalen? We vertellen u hier alles over de snelheid en acceleratie van elektrische auto’s.

De snelheid van een elektrische auto

De motoren van elektrische auto’s zijn sterk ontwikkeld. Zij bezitten dan ook dezelfde krachten als benzine- of dieselmotoren. Dit betekent dat e-cars niet onderdoen voor auto’s die op fossiele brandstoffen vertrouwen als het aankomt op snelheid. De Audi e-tron heeft een vermogen van 408 pk en haalt daardoor met gemak een topsnelheid van 200 kilometer per uur. Maar let wel op: als u constant op hoge snelheid rijd, kost dat extra energie. Dit kan de actieradius beperken.

Korte afstanden zijn perfect geschikt om het volle vermogen van de e-tron te testen, maar voor langere trips is het verstandiger om het gaspedaal niet volledig in te drukken. Bij lagere snelheden rijdt de e-tron zuiniger en wint hij onderweg meer energie terug. U zult merken dat de energiemeter een stuk minder snel achteruit loopt. Hierdoor vergroot u de actieradius van de auto en daarmee het aantal kilometers dat u op een volle batterij met energie kunt rijden.
Meer over opladen en actieradius

Hoe snel trekt een elektrische auto op?

Elektrische auto’s trekken veel sneller op dan benzine- en dieselauto’s. Dit heeft te maken met het feit dat elektromotoren op elk gewenst moment, direct de volledige koppel kunnen leveren. De Audi e-tron levert hierin een bijzondere prestatie: in een vlugge 5.7 seconden rijdt de auto van 0 naar 100 kilometer per uur. Als u het gaspedaal indrukt, bent u als eerste weg.
Bekijk de Audi e-tron GT concept

De elektrische snelheid van Audi

Elke elektrische Audi is uitgerust met twee krachtige elektromotoren. Hierdoor krijgt de auto extra vermogen en kan hij op elk moment een krachtige en energieke prestatie leveren. We zetten de topsnelheden van onze modellen voor u op een rijtje:

Audi e-tron GT - 240 km/u
Audi e-tron 55 quattro - 200 km/u
Audi e-tron Sportback - 200 km/u
Audi Q4 e-tron - 180 km/u

Bent u geïnteresseerd in elektrisch rijden? Lees hier alles over de e-tron en houd voor alle elektrische updates zoals concept cars en modellen de nieuwsbrief in de gaten.
Meer over de Audi e-tron