Thuis en op de zaak laden > Opladen van A tot Z > e-tron > Home > Audi Nederland

Opladen van A tot Z

 • 1400x438_A_E-TRON_D_181005.jpg
1400x438_A_E-TRON_D_181005.jpg

Thuis en op de zaak laden

Om ervoor te zorgen dat uw Audi e-tron pakket compleet en geheel naar uw wens is, biedt Audi nu de keuze uit vier mogelijkheden. Zo kunt u het product selecteren dat het beste aansluit op uw specifieke wensen en behoeften. Vertrouw op de complete dienstverlening voor de aanschaf van een thuislaadpunt, nu speciaal verkrijgbaar mét het mobiliteitsaanbod van Shuttel.

Heeft u de Audi e-tron via uw zaak of leasemaatschappij aangeschaft? Dan verrekenen wij via het slimme laadpunt de kosten direct met uw werkgever, uw bedrijf of leasemaatschappij. Heeft u geen eigen parkeerplaats? Wij helpen u graag bij het aanvragen van een publiek laadpunt in uw gemeente.

 • Uw thuislaadpunt

  Uw Audi e-tron heeft een batterij van 95 kWh. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt ongeveer 10 kWh per dag. Uw Audi e-tron thuis opladen gaat dus een flinke impact hebben op uw verbruik en vooral ook op uw meterkast.Om veilig thuis te kunnen laden levert de servicepartner van Shuttel het meest hoogwaardige en veilige slimme thuislaadpunt, goedgekeurd door Audi. Dit laadpunt laadt 11 kW per uur, oftewel ruim 45 km per uur. Een belangrijk aspect hierbij is loadbalancing en wijkt af van andere laadpunten. Een gemiddelde 3-fase aansluiting in Nederland kan 17 kW aan. Hierdoor is tijdens het laden van uw auto de kans groot dat er overbelasting van uw aansluiting optreedt wanneer bijvoorbeeld de wasmachine draait. Het slimme laadpunt met loadbalancing houdt in dat wanneer uw huishouden meer elektriciteit vraagt, uw auto minder hard gaat laden. Er vindt een verdeling van het vermogen plaats op basis van de beschikbare capaciteit. Hierdoor laadt u altijd veilig en voorkomt u hoge kosten voor netverzwaring, in rekening gebracht door uw installateur of in het uiterste geval uw netbeheerder.

 • Uw thuislaadkosten verrekend & onderhoud

  Bij de aanschaf van uw laadpunt sluit u een abonnement voor hosting af voor € 5,95 per maand. In uw laadpunt wordt een simkaart geplaatst waarmee al uw laadsessies inzichtelijk zijn. Hierdoor kunnen uw laadkosten direct met uw werkgever, leasemaatschappij of uw eigen zaak worden verrekend. Optioneel kunt u een aanvullend onderhoudsabonnement afsluiten voor € 5,- per maand voor directe hulp bij eventuele storingen.

 • Uw laaddruppel

  U ontvangt een laaddruppel die u kunt gebruiken om zowel publieke als uw (eventuele) thuislaadpunt te activeren. U ontvangt de laaddruppel gratis en betaalt alleen een transactie-fee per laadbeurt buiten de deur, zodat u altijd overal zorgeloos onderweg kunt laden. Voor de professionele installatie van uw eigen thuislaadpunt zal uw bestelling van de Audi e-tron begeleid worden door een servicepartner, zodat u zorgeloos windenergie kunt laden, zowel thuis als buiten de deur. Voor het starttarief van publieke laadpunten garanderen wij binnen Nederland een vast tarief en wij zorgen ervoor dat u met uw pas bij meer dan 65.000 laadpunten in Europa kunt opladen. De Shuttel laaddruppels zijn Europa-dekkend en ook te gebruiken bij de opkomende hyper-snellaadpunten langs de snelwegen. U kunt met uw Audi e-tron dus zorgeloos op vakantie.

 • Uw persoonlijke Shuttel mobiliteitskaart

  De Audi e-tron is nu speciaal verkrijgbaar mét het mobiliteitsaanbod van Shuttel. Met uw eigen en persoonlijke Shuttel mobiliteitskaart kunt u gebruik maken van diverse faciliteiten op gebied van vervoer, zoals alle openbare vervoersvormen (inclusief OV-fiets), Greenwheels, garage- en straatparkeren en taxidiensten.
  Zo heeft u naast het laden van uw gloednieuwe Audi e-tron altijd de keuzemogelijkheid om uw reis op maat te plannen met een alternatief vervoersmiddel.

opladen.jpg
 • Een eigen oplaadpunt en installatie daarvan

  Om ervoor te zorgen dat uw Audi e-tron thuis of op de zaak veilig en snel kan opladen, biedt Audi een volledige thuislaadoplossing inclusief laadpaal, installatie en laaddruppel zodat u veilig thuis en onderweg kunt laden. Shuttel, de partner van Audi, biedt het slimme laadpunt 'ICU eve mini' laadpaal inclusief loadbalancing aan. Bij bestelling hiervan vult een online schouwformulier in en wordt bepaald welke installatiepakket ervoor zorgt dat u veilig thuis kunt laden.

  Lees meer over de installatiepakketten
 • Audi e-tron Charging Service

  Naast de Shuttel laadoplossing biedt Audi AG de Audi e-tron Charging Service. Met de Audi e-tron Charging Service heeft u toegang tot een van de grootste openbare oplaadnetwerken van Europa (meer dan 90.000 oplaadpunten) en heeft u één contract om toegang te krijgen tot deze oplaadpunten in Europa.

  Lees meer over de Audi e-tron Charging Service
 • Wandhouder laadunit

  De optionele (voor de 11 kW lader) of standaard (voor de 22 kW connect-set) wandhouder is ideaal om de laadkabel inclusief bedieningspaneel aan op te hangen. De stekker past in een los bijgeleverde wandsteun. Beide elementen zijn snel en eenvoudig te monteren. Een slot in de wandhouder voorkomt dat onbevoegden de laadkabel kunnen gebruiken. Dat is vooral een prettig idee in gemeenschappelijke ruimtes zoals de parkeergarage van een appartementen- of kantoorcomplex.

¹ Het laadvermogen is afhankelijk van de auto, de laadkabel en de stroomaansluiting. Met een 3-fasenaansluiting en een hoger ampèrage (bijvoorbeeld 32A) gaat laden sneller dan met 1 fase en een lager ampèrage (zoals 16A). De compacte laadset van Audi bestaat uit onderdelen die op elkaar zijn afgestemd om een specifiek laadvermogen aan te kunnen. Van kabel veranderen kan daardoor het laadvermogen beïnvloeden.