Opladen van A tot Z > e-tron > Home > Audi Nederland

Opladen van A tot Z

 • 1400x438_A_E-TRON_181014.jpg
1400x438_A_E-TRON_181014.jpg

Opladen van A tot Z

Wie elektrisch gaat rijden zal moeten nadenken over opladen. Bij de aankoop van een Audi e-tron biedt Audi twee laadoplossingen. U kunt kiezen voor de laadoplossing van Shuttel of voor de Audi e-tron Charging Service.

 • Audi e-tron en Shuttel

  Met Shuttel kunt u zowel thuis als onderweg opladen en heeft u de beschikking over een mobiliteitskaart. Om ervoor te zorgen dat u uw Audi e-tron thuis snel kunt opladen, biedt Shuttel tevens een volledige thuislaadoplossing inclusief laadpaal, installatie en laaddruppel. Uw Audi dealer kan u helpen met de aanschaf van een speciale wandhouder laadunit voor het opladen van uw Audi e-tron.

  Met de Shuttel mobiliteitskaart heeft u toegang tot meer dan 65.000 laadpunten in zestien landen in Europa. De mobiliteitskaart geldt ook voor de gloednieuwe 150-kW snelladers van het Ionity-netwerk.

  Lees meer over de Shuttel laadoplossing
 • Audi e-tron Charging Service

  Audi AG biedt de Audi e-tron Charging Service. Met de Audi e-tron Charging Service heeft u toegang tot een van de grootste openbare oplaadnetwerken van Europa (meer dan 90.000 oplaadpunten) en heeft u een contract om toegang te krijgen tot deze oplaadpunten in Europa.

  Lees alles de Audi e-tron Charging Service
Audi e-tron en Shuttel
- Onderweg opladen bij meer dan 65.000 laadstations in Nederland en Europa

- Snelladen bij Fastned en IONITY

- Thuis opladen met smart thuislaadpunt, incl. loadbalancing en thuislaadkosten verrekend

- Installatie van de laadpaal thuis

- Betalen met 1 mobiliteitskaart voor laden en diverse faciliteiten op gebied van vervoer, zoals o.a. OV, OV fiets, Greenwheels, parkeren en taxidiensten

- Vaste tarieven voor laden in Nederland

- Shuttel app

- Maandelijkse factuur voor al uw laad- en reistranscaties
Audi e-tron Charging Service
- Onderweg opladen bij meer dan 90.000 laadstations in Nederland en Europa

- Snelladen bij FastNed en IONITY

- Betalen met 1 laadpas of myAudi app

- Vaste tarieven voor laden in Europa
- myAudi app

- Alle publieke laadstations in MMI navigatiesysteem

- Maandelijkse factuur voor al uw laadtransacties
1400x600_A_E-TRON_181039.jpg
 • Laadpunt installeren

  Om ervoor te zorgen dat uw Audi e-tron thuis of op de zaak veilig en snel kan opladen, biedt Audi een volledige thuislaadoplossing inclusief laadpaal, installatie en laaddruppel zodat u veilig thuis en onderweg kunt laden. Shuttel, de partner van Audi, biedt het slimme laadpunt 'ICU eve mini' laadpaal inclusief loadbalancing aan. Bij bestelling hiervan vult u een online schouwformulier in en wordt bepaald welke installatiepakket ervoor zorgt dat u veilig thuis kunt laden.

  Lees alles over installatiepakketten
* Rijmodus eco betekent efficiency met airco en verwarming uit.
 • Laden met groene stroom

  De verbluffend snelle acceleratie en het pure rijgenot zijn niet de enige redenen om elektrisch te gaan rijden. Ook niet onbelangrijk is dat lokaal geen CO₂ wordt uitgestoten. Indien u met de Shuttel laaddruppel laadt, weet u zeker dat uw elektriciteit uit windenergie komt en u dus 100% CO₂ neutraal rijdt. Ongeacht waar of wanneer u laadt.

 • Laadt mijn auto met wissel- of gelijkstroom?

  Er zijn twee stroomsoorten, wisselstroom (AC – alternating current) en gelijkstroom (DC – direct current). Wie volledig elektrisch of in een plug-in hybride rijdt, vraagt zich misschien af welke stroom de auto gebruikt. Alle stopcontacten leveren wisselstroom, zowel die thuis als op kantoor. De 400-volt-exemplaren bij bedrijven (in de volksmond “krachtstroom” genoemd) en de privéwallbox om de auto op te laden, leveren ook wisselstroom. Accu’s en batterijen daarentegen bevatten gelijkstroom. Daarom zit er een AC/DC-omvormer in een elektrische Audi. Zo hoeft u niet na te denken over hoe het ook alweer met de stroom zit, want de auto regelt het zelf. Snelladers hebben een ingebouwde AC/DC-omvormer en die leveren dan meteen gelijkstroom, zodat de hoogvoltageaccu sneller vol is. Dergelijke laders staan op openbare grond en bij exploitanten van snellaadstations.

 • Audi e-tron Charging Service

  Naast de Shuttel laadoplossing biedt Audi AG de Audi e-tron Charging Service. Met de Audi e-tron Charging Service heeft u toegang tot een van de grootste openbare oplaadnetwerken van Europa (meer dan 90.000 oplaadpunten) en heeft u één contract om toegang te krijgen tot deze oplaadpunten in Europa.

  Lees meer over de Audi e-tron Charging Service