Opladen van A tot Z > e-tron > Home > Audi Nederland

Opladen van A tot Z

 • 1400x438_A_E-TRON_181014.jpg
1400x438_A_E-TRON_181014.jpg

Opladen van A tot Z

De razendsnelle acceleratie. De vrijwel geluidloze aandrijving. Het prettige idee om op zijn minst lokaal geen CO₂ uit te stoten. Wie eenmaal elektrisch heeft gereden, weet hoe aantrekkelijk een volledig elektrische of hybrideauto is. De e-tron modellen van Audi bieden rijplezier en dagelijkse bruikbaarheid. En dat laatste houdt in dat de auto opladen geen issue is.

 • Hoe kan ik thuis mijn auto opladen?

  Thuis laden is aan de orde als u over een eigen parkeerplek beschikt, bijvoorbeeld in de garage, onder de carport of buiten op de oprit. Uw auto staat er veilig en de kabel zit passanten niet in de weg. Terwijl u thuis bent, overdag of ’s nachts, laadt de accu op. Daar heeft u vrijwel geen omkijken naar. Hoe snel het laden gaat, hangt af van de auto, de laadkabel en de stroomaansluiting. Uw Audi dealer kan in samenwerking met Shuttel helpen met de aanschaf van een speciale wandhouder laadunit voor het opladen van elektrische auto’s.

  Lees alles over thuis opladen
 • Waar kan ik onderweg opladen?

  Opladen bij publieke laadpunten is een uitkomst voor iedereen zonder eigen plek met oplaadmogelijkheid en voor degenen die een rit maken die de accucapaciteit overstijgt. Net zoals voor thuisladen geldt, verloopt deze manier van stroom tanken vaak zonder omkijken, bijvoorbeeld omdat u intussen aan het werk bent, boodschappen doet, een concert bezoekt of in een restaurant eet. De Shuttel mobiliteitskaart geeft u toegang tot meer dan 65.000 laadpunten in zestien landen in Europa. De Shuttel mobiliteitskaart geldt ook voor de gloednieuwe 150-kW snelladers van het Ionity-netwerk. Ideaal voor berijders van bijvoorbeeld de Audi e-tron.

  Lees alles over onderweg opladen
 • Laadpunt installeren

  Om ervoor te zorgen dat uw Audi e-tron thuis of op de zaak veilig en snel kan opladen, biedt Audi een volledige thuislaadoplossing inclusief laadpaal, installatie en laaddruppel zodat u veilig thuis en onderweg kunt laden. Shuttel, de partner van Audi, biedt het slimme laadpunt 'ICU eve mini' laadpaal inclusief loadbalancing aan. Bij bestelling hiervan vult u een online schouwformulier in en wordt bepaald welke installatiepakket ervoor zorgt dat u veilig thuis kunt laden.

  Lees alles over installatiepakketten
1400x600_A_E-TRON_181039.jpg
 • Laden met groene stroom

  De verbluffend snelle acceleratie en het pure rijgenot zijn niet de enige redenen om elektrisch te gaan rijden. Ook niet onbelangrijk is dat lokaal geen CO₂ wordt uitgestoten. Indien u met de Shuttel laaddruppel laadt, weet u zeker dat uw elektriciteit uit windenergie komt en u dus 100% CO₂ neutraal rijdt. Ongeacht waar of wanneer u laadt.

 • Laadt mijn auto met wissel- of gelijkstroom?

  Er zijn twee stroomsoorten, wisselstroom (AC – alternating current) en gelijkstroom (DC – direct current). Wie volledig elektrisch of in een plug-in hybride rijdt, vraagt zich misschien af welke stroom de auto gebruikt. Alle stopcontacten leveren wisselstroom, zowel die thuis als op kantoor. De 400-volt-exemplaren bij bedrijven (in de volksmond “krachtstroom” genoemd) en de privéwallbox om de auto op te laden, leveren ook wisselstroom. Accu’s en batterijen daarentegen bevatten gelijkstroom. Daarom zit er een AC/DC-omvormer in een elektrische Audi. Zo hoeft u niet na te denken over hoe het ook alweer met de stroom zit, want de auto regelt het zelf. Snelladers hebben een ingebouwde AC/DC-omvormer en die leveren dan meteen gelijkstroom, zodat de hoogvoltageaccu sneller vol is. Dergelijke laders staan op openbare grond en bij exploitanten van snellaadstations.

 • Audi e-tron Charging Service

  Naast de Shuttel laadoplossing biedt Audi AG de Audi e-tron Charging Service. Met de Audi e-tron Charging Service heeft u toegang tot een van de grootste openbare oplaadnetwerken van Europa (meer dan 90.000 oplaadpunten) en heeft u één contract om toegang te krijgen tot deze oplaadpunten in Europa.

  Lees meer over de Audi e-tron Charging Service