Technologie > Audi quattro > Home > Audi Nederland

Technologie

 • 1400x438_AQ5_161006.jpg
1400x438_AQ5_161006.jpg

quattro technologieën

Audi is een voorloper als het gaat om permanente vierwielaandrijving in premium auto’s. De hoogwaardige quattro technologie biedt dynamiek en veiligheid en zorgt ook voor een exclusief, uniek rijplezier. Een Audi met quattro aandrijving komt ook veilig en probleemloos op bestemmingen waar tweewielaangedreven auto’s geen tractie meer hebben, bijvoorbeeld via een gladde of onverharde weg.

 • 563-technologie-ultra.jpg
  quattro met ultra technologie

  De quattro vierwielaandrijving met ultra-technologie is geschikt voor vrijwel elke ondergrond en klaar voor nieuwe uitdagingen. In de versies met viercilinder motor en quattro permanent beschikbare vierwielaandrijving zorgt een slimme regeling ervoor dat uw Q5 efficiënt, dynamisch en veilig rijdt, met behoud van tractie.

  Meer over quattro met ultra technologie
 • 563-technologie-middendifferentieel.jpg
  quattro met middendifferentieel

  Als de wielen van een as grip verliezen of dreigen door te slippen, gaat de aandrijfkracht naar de andere as. Het zelfsperrende middendifferentieel met wielafhankelijke koppelverdeling (torque vectoring) regelt dit automatisch en permanent. De basisverdeling is dat 40% van de aandrijving naar voren gaat en 60% naar achteren.

  Meer over quattro met middendifferentieel
 • 563-technologie-viscokoppeling.jpg
  quattro met viscokoppeling

  Om te voorkomen dat de wielen op een as doorslippen, wordt aandrijfpower naar de andere as gestuurd. In de Audi R8 werkt dit via een direct reagerende lamellenkoppeling met geoptimaliseerde werking, waardoor het aandrijfkoppel variabel over de voor- en achteras is te verdelen.

  Meer over quattro met viscokoppeling
 • 563-technologie-kroonwieldifferentieel.jpg
  quattro met kroonwieldifferentieel

  In de RS-modellen uit de A4- en A5-reeks is de nieuwste generatie quattro permanente vierwielaandrijving te vinden. Het belangrijkste onderdeel is het zelfsperrende kroonwiel-middendifferentieel, dat met lamellenpakketten voor hoge sperwaarden zorgt, waardoor de tractie nog beter is.

  Meer over quattro met kroonwieldifferentieel
 • 563-technologie-lamellenkoppeling.jpg
  quattro met lamellenkoppeling

  Als de wielen van een as grip verliezen of dreigen door te slippen, gaat de aandrijfkracht naar de as of het wiel met de meeste grip. De tussenbak en hydraulische lamellenkoppeling regelen deze wielafhankelijke koppelverdeling (torque vectoring).

  Meer over quattro met lamellenkoppeling
 • 563-empty.jpg
   

Welkom in de wereld van quattro 320x160_Film_Q_Offensive_V1.jpg

Legendarische techniek die voortdurend wordt aangepast aan de eisen van de tijd: de permanente vierwielaandrijving van Audi voelt zich overal thuis.

quattro in de webshop 320x160-quattro-mok.jpg

Alle producten uit de Audi quattro collectie zijn van hoge kwaliteit en dragen de duidelijk quattro branding.