Interieur > Audi exclusive > Home > Audi Nederland
Interieur

Interieur

Leder en hout

De natuur levert de mooiste materialen voor het interieur van uw Audi. U kiest met welk leder en welke panelen u uw auto wenst. Onze vakspecialisten zorgen ervoor dat uw persoonlijke stijl optimaal tot uiting komt.

"Een plek waar u zich thuisvoelt"

Audi A6 Limousine met havannabruin Audi exclusive leder Valcona met alabasterwitte contraststiksels (boven).
Audi TT Coupé met zwart en alabasterwit Audi exclusive leder fijnnappa met alabasterwitte contraststiksels.

Lederen bekleding maken is puur handwerk

Hoe krijgt ons leder zijn bijzondere uitstraling?

Het leder op de Audi-stoelen komt hoofdzakelijk van Zuid-Europese stieren. Door het looien met plantenextracten blijven de natuurlijke eigenschappen behouden en geniet u van een slijtvaste en karakteristieke bekleding die lang meegaat.

Voordat leder geschikt is voor verwerking in een Audi, ondergaat het meer dan dertig tests. Het materiaal wordt beoordeeld op slijtvastheid, kleurechtheid, krimp, soepelheid, sterkte, schadelijke stoffen en brandwerendheid. Pas na een positieve uitkomst is het leder geschikt als stoelbekleding en interieurverfraaiing.

Behalve de stoelen zijn ook andere interieurdelen met Audi exclusive leder te bekleden. Uw wensen staan centraal. Laat bijvoorbeeld het stuur en de deurpanelen met leder overtrekken of bepaalde stoelsegmenten. Zoek daarna de kleuren van de contraststiksels, het tapijt, de randen van de matten en van de veiligheidsgordels uit.

Decoratielijsten en houten interieurpanelen

Welke houtsoorten gebruiken wij in het interieur?

Audi gebruikt principieel geen tropisch hardhout, zelfs niet als het op een plantage is gegroeid. In plaats daarvan varieert het aanbod van klassiek eiken tot aan fascinerende soorten zoals gevlamd mirte en eucalyptus tot aan een elegante zwarte pianolakafwerking. Als aanvulling op de houtsoorten zijn er ook bijzondere kleuren en patronen om uit te kiezen.

De dunne fineerbladen voor decoratielijsten worden geschild uit stammen en wortelknollen. Een set voor één auto is in de regel afkomstig van één knol of één stam, zodat alle panelen bij elkaar passen. Het uitsnijden van de juiste vormen kan ook een uitdaging zijn, bijvoorbeeld voor het paneel dat de middenconsole bedekt. Bovendien zijn de contouren en openingen voor elke model Audi weer anders. Zelfs de uitrusting van de auto, ofwel het wel of niet aanwezig zijn van bepaalde knoppen of schermen, speelt een rol. Het vervaardigingsproces is een delicate balans tussen machinaal werk en ambachtskunst. Frezen gaat zowel met de hand als met apparatuur, terwijl andere stappen weer volledig handmatig zijn.

  • Audi exclusive studio

    In de Audi exclusive studio in het Audi Forum Neckarsulm (Duitsland) worden dromen werkelijkheid. Breng met schitterende kleuren en materialen uw autowensen in vervulling – van sportief tot elegant.

    Meer informatie