A7 Sportback | Audi Nederland > A7 > Home > Audi Nederland

Vier ringen. Strakke lijnen.
De nieuwe Audi A7 Sportback.

Markant, onbetwistbaar, A7. Van de scherp getekende lichtunits met unieke verlichtingssignatuur tot aan de sculpturale achterkant – de Audi A7 Sportback verkondigt een revolutionaire designtaal en is tegelijkertijd drager van klassieke quattro genen. Het bewijs dat men trots zijn lijn kan vasthouden door die opnieuw te definiëren.

De nieuwe vrijheid

Ervaar een nieuwe dimensie in ruimtelijke beleving: het naar wens aanwezige, verbeterde glazen panoramadak heeft een 60 % groter oppervlak. Daardoor wordt de horizon uw medereiziger en geniet u van een interieur dat baadt in het licht. De elektrisch bedienbare zonwering is in gesloten toestand 100 % lichtwerend, waardoor het interieur in de zon minder opwarmt.

Prettig, royaal, ruimtelijk

Wij zijn genereus omgegaan met ruimte. Met nog meer comfort en bewegingsvrijheid achterin, zonder gevolgen voor de kofferbak. Met optionele stoelverwarming vóór en achter en vooral: met een exacte en hoogwaardige afwerking die vakmanschap verraadt.

Toon uw eigen stijl

De optionele, in diverse kleuren instelbare contour- en ambienteverlichting maakt van het interieur een podium voor uw eigen inzichten. Bovendien wordt het binnenin karaktervoller. Lichtgeleiders accentueren interieurvormen, benadrukken het dashboard en designstructuren en komen bovendien van pas om in het donker comfortabel in en uit te stappen.

Meer over het interieur
Meer over het bedieningsconcept

Verlichting digitaal geënsceneerd

De HD Matrix LED-koplampen maken deel uit van de nieuwe, goed herkenbare designtaal voor de verlichting. De lampen van de A7 verwijzen naar het thema digitalisering: twaalf segmenten met smalle tussenruimtes zijn rechtop naast elkaar geplaatst, wat associaties oproept met binaire codes.

Meer over de verlichting
Bekijk enkele suggesties
Specificaties A7

39

rijassistentiesystemen

400

personaliseerbare instellingen

535

l

bagagevolume

De vormtaal van een nieuwe generatie

De nieuwe A7 Sportback is een hommage aan sportieve elegantie. Hij vertolkt een nieuwe designtaal die gerust avantgardistisch genoemd mag worden. Scherpe lijnen en een coupésilhouet zorgen voor dynamiek met een eigen verhaal. De lampen met unieke A7 signatuur benadrukken het progressieve exterieurkarakter. Vanaf de ver naar achteren geplaatste voorruitstijlen loopt het dak strakgespannen over de atletische carrosserie en komt uit in een charismatisch sculpturale achterkant met doorlopende LED-lichtstrook. Een bijzondere verschijning, die ook stilstaand indruk maakt.

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
 • De mooiste vorm van dynamiek: van de grote vlakken via de scherpe randen en de atletisch gespannen lijnen toont de A7 Sportback vanuit elk perspectief progressief.

 • Het design van een coupé, de ruimte van een sedan en de veelzijdigheid van een stationcar. De A7 Sportback combineert het beste uit diverse werelden. Hij is een dynamische alleskunner, zakelijk en privé.

 • Een lange wielbasis, korte overhangen. Het silhouet van de A7 Sportback staat bol van de spanning en atletiek. Prominente contouren benadrukken de wielen en verwijzen naar de quattro genen van Audi.

 • De grote achterklep eindigt in een scherp begrensde, vloeiend getekende rand. Er is een spoiler in verwerkt, die bij 120 km/h elektrisch tevoorschijn komt. Een beeldbepalende doorlopende lichtstrook verbindt de achterlichten met elkaar.

 • Het exterieurdesign van de A7 Sportback borduurt voort op de nieuwe designtaal die met de Audi Prologue concept car begonnen is. Bijzonder karakteristiek is het nieuwe en goed herkenbare design van de verlichting.

 • Toonaangevend design voor een koersbepalende generatie. De Audi A7 Sportback combineert vooruitstrevendheid, prestige en technologische vooruitgang met elkaar. Het resultaat is een futuristisch totaalconcept.

 • Het S line exterieurpakket maakt de A7 Sportback nog sportiever. Tot de uitrusting behoren speciale bumpers, dorpellijsten in carrosseriekleur en in dit geval ook de temperamentvolle lakkleur Tangorood metallic.

 • De speciale S-voorbumper met mat titaanzwarte honingraat vlakken en luchtinlaten. Onderdeel van het S line exterieurpakket.

 • Een sportieve afsluiting: speciale S-achterbumper met mat titaanzwart diffusorgedeelte met honingraatpatroon en chroomafwerking.

 • Het interieurconcept van de A7 Sportback weet te overtuigen met extra ruimte en nog meer zitcomfort. Ten opzichte van het voorgaande model is de binnenruimte met 21 millimeter gegroeid, wat met name achterin voor meer beenruimte zorgt. Ook hebben de achterpassagiers meer hoofdruimte gekregen.

 • Het optionele glazen panoramadak heeft nu een grotere opening, goed voor een licht en vriendelijk ogend interieur en een extra ruimtelijk gevoel.

 • Mat en glanzend, verenigd in sportiviteit. De decoratielijsten van geborsteld donker mat aluminium sieren portieren, dashboard en middenconsole. De vlakken zijn omlijst door delen in met hoogglans aluminiumuitstraling. Leverbaar in combinatie met S line.

 • De finishing touch wat sportiviteit betreft: voor en achter instaplijsten met verlichting en aluminium segmenten, bij de voorportieren aangevuld met S-logo’s. Onderdeel van het S line pakket.

 • De Audi design selection bestaat uit bijzondere materialen en kleuren voor het interieur. Een fraai voorbeeld zijn de decoratielijsten van naturel gevlamd achatgrijs berkenhout in combinatie met sarderbruine kunstlederen interieurelementen met staalgrijze contrastnaden.

 • De Audi design selection is aan te vullen met comfortstoelen voorin, in dit geval bekleed met parelmoerbeige geperforeerd leder Valcona met achatgrijze biezen en contrastnaden.

 • Handsfree bellen, handig opladen via USB of draadloos (Qi-techniek) en stijlvol in het interieur geïntegreerd: de Audi phone box is de ideale plek voor uw smartphone.

 • De 20-inch gegoten lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaak-V-design zorgen voor een stijlvolle presentatie.

 • Maak uw auto net zo uniek als u zelf bent. Dankzij Audi exclusive rijdt u in een A7 waarvan er maar één is. Kies uit schitterende houtinleg, bijzondere ledertinten en een lakkleur die u waarschijnlijk niet nog eens tegenkomt.

De GT onder de plug-in hybrides

De Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro is de Gran Turismo onder de plug-in hybrides. Op basis van een systeemvermogen van 270 kW/367 pk combineert deze A7 PHEV een stijlvol design en gebruiksgemak met een ruime elektrische range, lage verbruikscijfers en goede prestaties. Onder normale omstandigheden wordt de auto via de voorwielen aangedreven. Het slimme quattro-systeem schakelt de achterwielen razendsnel bij zodra de omstandigheden daarom vragen.

Audi A7 Sportback 55 TFSI e