S6 Avant > A6 > Home > Audi Nederland
Audi S6 Avant

S6 Avant

Vanaf: € 114.130,00

Veelzijdig, intelligent, sportief.
De Audi S6 Avant.

Zowel als auto van de zaak of als auto voor het gezin, de Audi S6 Avant is van alle markten thuis. Bovendien overtuigen zijn technologieën op het gebied van infotainment en rijassistentie, de sportieve prestaties en zijn dynamische design.

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
  • De voorspoiler met aluminiumkleurige afwerking is een van de speciale S-kenmerken van de Audi S6 Avant¹.

  • De Audi S6 Avant¹ blinkt onder meer uit door zijn variabele gebruiksmogelijkheden.

  • Overweeg uw auto te bestellen met de optionele 21-inch wielen en optionele rode remzadels.

  • De vier verchroomde uitlaatsierstukken komen uit in de speciale S-diffusor.

  • Met zijn grote kofferbak van maximaal 1.680 liter voldoet de Audi S6 Avant¹ aan vrijwel elke vraag naar extra bagageruimte.

  • De drie liter grote TDI-motor (gemiddeld brandstofverbruik*: 6,5 l/100 km; gemiddelde CO₂-emissie*: 171 g/km) levert 257 kW (349 pk).

  • Voor de kenner zegt de aankleding van de achterkant genoeg, voor anderen is er het S6-logo. De Audi S6 Avant¹ straalt kracht uit.

  • De S6-familie bestaat uit de Audi S6 Avant¹ en Audi S6 Limousine (gemiddeld brandstofverbruik*: 6,3-6,2 l/100 km; gemiddelde CO₂-emissie*: 165-164 g/km).

  • De Audi S6 Avant¹ wordt standaard geleverd met veel infotainment-technologieën, zoals de Audi virtual cockpit.

  • De optionele Audi connect key is onderdeel van de grote Audi connect-wereld.

Een royale bagageruimte

De Audi S6 Avant¹ heeft antwoord op elke vraag naar extra ruimte. In het interieur zijn diverse opbergvakken en andere handige plekken voor kleine spullen te vinden. In de bagageruimte past 565 liter aan bagage en door de achterbankleuningen neer te klappen groeit dat volume tot maar liefst 1.680 liter. Met de optionele comfortsleutel (keyless entry and start) en het optionele virtual pedal (met een voetzwaai onder de bumper de achterklep openen) krijgt gebruiksgemak extra cachet.

De achterkant van de Audi S6 Avant
Meer over bagage meenemen

Ervaar de technologie

In het interieur valt direct het infotainment op. Voor alle functies geldt dat ze trefzeker zijn te bedienen en uitblinken in gebruiksgemak. Recht voor u zit de standaard Audi virtual cockpit, een 12,3-inch full-HD-scherm dat het traditionele instrumentarium vervangt. Het grote voordeel van deze digitale tellers is dat u de weergave kunt aanpassen. Met de VIEW-knop links op het stuur maken de toerenteller en snelheidsmeter plaats voor bijvoorbeeld een grote navigatiekaart.

Behalve aan infotainment is ook veel aandacht besteed aan entertainment. Het standaard Audi sound system levert al een fraai geluid op, maar met een van de optionele Bang & Olufsen installaties haalt u de top in huis. De Premium-variant bestaat uit een vijftienkanaals versterker en zestien luidsprekers. Dankzij de nieuwe 3D-feature wordt voorin een schitterend surroundeffect gecreëerd. Nog een stapje hoger is de Advanced-uitvoering met negentienkanaals versterker en negentien luidsprekers. Daarmee is ook achterin van 3D-geluid te genieten, zodat iedereen aan boord zich in een concertzaal waant.

Het dashboard van de Audi S6 Avant
Meer over de bediening en het infotainment
Indrukwekkende cijfers¹

Vermogen

257

kW

(349 pk)

Koppel

700

Nm

Acceleratie

5,0

s

0 naar 100 km/h

¹ Gemiddeld brandstofverbruik*: 6,5 l/100 km; gemiddelde CO₂-emissie*: 171 g/km

Een sportieve aandrijving

Behalve door zijn unieke combinatie van eigenschappen – zakenauto, sportbolide, gezinswagen – valt de Audi S6 Avant ook op door zijn krachtige dieselmotor (gemiddeld brandstofverbruik*: 6,5 l/100 km; gemiddelde CO₂-emissie*: 171 g/km). De 3.0 V6 TDI levert een vermogen van 257 kW (349 pk) en een koppel van 700 Newtonmeter. Daarmee accelereert de Audi S6 Avant in 5,1 seconden van 0 naar 100 km/h.

Dynamisch door bochten rijden in de Audi S6 Avant
Meer over de rijdynamiek en het rijcomfort

Een sportief en ruim interieur

Bij het openen van een van de voorportieren gaat de verlichting in de aluminium dorpelafwerking aan. Daarop prijkt het bekende S-logo. De rest van het interieur blinkt ook uit door een sportieve aankleding. Zo heeft de Audi S6 Avant¹ standaard S-sportstoelen met S-logo’s bovenaan de rugleuningen. Die elektrisch instelbare zetels bieden stevig houvast. Laat uw hand op de transmissiehendel met S-logo vallen. Aan de hand van diverse lederpakketten en decoratielijsten kunt u de binnenkant van uw auto volledig personaliseren.

Een schitterende uitstraling, een fantastische afwerking en groots zitcomfort voor- en achterin. Hoofd en knieën hebben voldoende speling met het interieur. Voor nog meer verwennerij raden we Audi Premium Air Quality aan, dat met een ionisator en parfumeur het interieurklimaat figuurlijk naar een nog hoger niveau tilt. En wie een groter ruimtelijk effect wenst, kan het optionele glazen panoramadak overwegen. Licht, lucht en zonneschijn – zo mooi kan het onderweg zijn.

Voorin de Audi S6 Avant

Een sterk einde

De auto vertelt zelf het sportieve verhaal. Daarom heeft de Audi S6 Avant¹ een diffusorgedeelte met aluminiumkleurige dwarsspijl en vier verchroomde uitlaatsierstukken. Het S6-logo bevestigt dat dit inderdaad een sportieve topper is.

De achterkant van de Audi S6 Avant
¹ Gemiddeld brandstofverbruik*: 6,5 l/100 km; gemiddelde CO₂-emissie*: 171 g/km