1300x551_ARS7_141003.jpg

Audi drive select

Met het standaard Audi drive select verandert u het karakter van uw Audi RS 6 Avant. Met een druk op de knop beïnvloedt u de werking van afzonderlijke componenten, waardoor de RS 6 zich aan uw rijstijl aanpast.

U heeft de keuze uit vier standen: auto, comfort, dynamic en individual. De modus auto zorgt voor een sportief soevereine rijbeleving. Comfort is met name geschikt om lange afstanden af te leggen en dynamic komt van pas als u optimaal van de dynamiek van auto en weg wenst te profiteren. Tot slot is er individual, waarmee u zelf bepaalt hoe alle componenten zich gedragen.

Audi drive select beïnvloedt ook de werking van optionele systemen. Zo is de demping van het RS-sportonderstel met Dynamic Ride Control (DRC) in drie stappen te regelen: van evenwichtig in de stand comfort tot aan sportief-direct in dynamic. Ook de optionele dynamische besturing laat zich instellen. Afhankelijk van de snelheid en de gekozen stand veranderen dan de mate van bekrachtiging en de directheid. Met quattro met sportdifferentieel verdelen de aandrijfkrachten zich variabel over de achterwielen, wat merkbaar is aan de instuureigenschappen en dus aan de speelsheid van de auto. Tot slot is met audi drive select ook het reactievermogen van de adaptive cruise control te veranderen, van rustig tot snel.