1300x551_AA6_141016.jpg

Audi Matrix LED-koplampen

Met Audi Matrix LED-koplampen wordt de nacht zo licht als de dag. Deze lampen produceren meer licht en zijn daardoor veiliger, terwijl ze minder stroom verbruiken. Bovendien zien ze er fraai uit. In Audi Matrix LED-koplampen nemen afzonderlijke LEDs, in samenwerking met lenzen en reflectoren, het grootlicht voor hun rekening.

In de Audi Matrix LED-technologie gaat elke diode afzonderlijk aan of uit of wordt deze gedimd. Daardoor is de lichtopbrengst steeds zo goed mogelijk, zonder gebruik van gecompliceerde draaitechniek in het binnenwerk van de koplampen.

00:00 | 00:00

Bekijk de video van een Audi A8 met Audi Matrix LED-technologie

De optionele Audi Matrix LED-koplampen in de Audi A6 allroad quattro schijnen ver vooruit zonder andere verkeersdeelnemers te verblinden. De koplampen passen de lichtverdeling voortdurend aan de situatie aan. Zodra de camera van de Audi A6 andere voertuigen opmerkt, zorgen de Audi Matrix LED-koplampen ervoor dat het grootlicht wordt gedimd op de plekken waar die voertuigen rijden. Het systeem werkt zeer nauwkeurig. Tegemoetkomende en vooruitrijdende voertuigen worden niet met grootlicht beschenen, maar alle gebieden ertussenin en ernaast wel. Zodra een andere auto gepasseerd is, gaat het grootlicht in de vlak ervoor nog gedimde gebieden weer volop aan. De bestuurder ziet steeds een krachtige, homogene lichtbundel.

De nieuwe verlichtingstechnologie komt ook overdag van pas, al was het maar omdat de Audi Matrix LED-koplampen een designjuweeltje zijn. Ook bij daglicht is de werking goed te zien, als de LEDs afzonderlijk of gezamenlijk schijnen.

Nu toevoegen

e3212512-96cd-4e72-a800-e22ae6f6cf02.jpg
Audi Matrix LED-koplampen
€ 2.968,00
Audi Matrix LED-koplampen produceren niet alleen een intenser licht, maar dragen ook bij aan de verkeersveiligheid, gebruiken minder stroom en zien er fraai uit.