S5 Sportback > A5 > Home > Audi Nederland
Audi S5 Sportback

S5 Sportback

Sportief, dynamisch, elegant.
De Audi S5 Sportback.

Gemiddeld brandstofverbruik*: 6,2 l/100 km
Gemiddelde CO₂-emissie*: 163–161 g/km

De Audi S5 Sportback verpakt sportief rijplezier in een elegant design en voegt daar praktische bruikbaarheid aan toe. Zowel aan de buiten- als binnenkant benadrukken diverse speciale S-kenmerken het dynamische karakter van deze auto.

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
  • De Audi S5 Sportback wordt standaard geleverd met 18-inch wielen. Optioneel kunt u opteren voor 19 en 20 inch velgen en banden.

  • Het design van de Audi S5 Sportback straalt vanuit elke hoek sportiviteit en dynamiek uit.

  • Met zijn 255 kW (347 pk) sterke 3.0 TDI-motor accelereert de Audi S5 Sportback in 4,9 seconden van 0 naar 100 km/h.

  • De optionele Audi matrix-led-koplampen geven uitmuntend licht.

  • Het optionele glazen panoramadak maakt het interieur lichter en biedt een extra mogelijkheid om te ventileren.

  • Het optionele ‘lichtpakket 2’ draagt bij aan de fraaie interieurambiance.

  • De optionele Audi virtual cockpit en de optionele MMI navigatie plus met MMI touch zijn uw belangrijkste informatiebronnen.

  • Het optionele Bang & Olufsen sound system met 3D-sound zorgt voor een ongekend goed geluid.

  • Hij is strak, scherp en ruim. Daarnaast is de Audi S5 Sportback elegant, sportief en praktisch.

Sportiviteit in cijfers

Vermogen

255

kW

(347 pk)

Koppel

700

Nm

Acceleratie

4,9

s

0 naar 100 km/h

Een krachtige aandrijving

Met een vermogen van 255 kW (347 pk) en een koppel van 700 Nm maakt de drie liter V6-motor van de Audi S5 Sportback grote indruk. Deze turbokrachtbron zet niet alleen overtuigende prestaties neer, maar heeft dankzij de lichte elektrificatie ook de efficiency goed voor elkaar. Kort gezegd hebben we het hier over de sterkste V6-diesel die we aanbieden. Daarmee kan de Audi S5 Sportback in 4,9 seconden de 100-km/h-limiet aantikken. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h.

Voorkant Audi S5 Sportback
Meer over de aandrijving

Een markant en
sportief exterieur

De Audi S5 Sportback ziet er beslist vlot en sportief uit, maar op een terughoudende manier. Herkenningspunten voor de kenners zijn de voorbumper met grote luchtinlaten en de markante dorpelafwerking. Veel van de toevoegingen zijn in discrete matte grijstinten uitgevoerd. Tegelijkertijd zorgen aluminium details voor een mooie accentuering. Het optionele glazen panoramadak is een stijlvolle optie. Het grote glasoppervlak maakt het interieur lichter en bovendien heeft u daarmee een extra mogelijkheid om te ventileren. Een elektrisch bedienbare zonwering houdt te fel zonlicht buiten de auto.

Glazen panoramadak Audi S5 Sportback
Meer over het exterieur

Een smaakvol en
comfortabel interieur

Het sportieve uitgangspunt voor het exterieur is terug te vinden in het interieur van de Audi S5 Sportback. Horizontale lijnen overheersen, zoals onder meer is te zien aan de brede strook met ventilatieroosters en de dashboardafwerking daar meteen onder. Van dak tot vloer overheerst elegant zwart. Sportstoelen met S-logo’s zijn standaard en S-sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, fraai stikselpatroon en massagefunctie vergen een meerprijs. Op de verlichte instaplijsten met aluminium inleg, het multifunctionele sportstuur en de afwerking van de automaathendel prijkt het S-logo met rode ruit.

Interieur Audi S5 Sportback

Duidelijke taal

Het MMI-systeem aan boord van de Audi S5 Sportback is moeiteloos te doorgronden. De optionele topversie heet ‘MMI navigatie plus met MMI touch’ en daar zit een 8,3-inch scherm bij. Uw Audi S5 Sportback krijgt dan meteen een 4G-dataverbinding en een wifi-hotspot. U kunt dan de vele Audi connect-diensten gebruiken, waaronder online verkeersinformatie. Dankzij de realtime gegevens presenteert het navigatiesysteem snel een alternatieve route om files te vermijden, zowel op snelwegen, provinciale wegen als in steden. Met de gratis myAudi-app heeft u vanaf uw smartphone toegang tot uw Audi S5 Sportback. De optionele Audi virtual cockpit toont op een 12,3-inch scherm alle belangrijke dashboardinformatie, waarbij u uit drie presentaties kunt kiezen.

Audi virtual cockpit in de Audi S5 Sportback
Lees ook over het Bang & Olufsen sound system
Cockpit Audi S5 Sportback

Uw assistenten
op de achtergrond

Een breed aanbod aan elektronische hulpsystemen zorgt ervoor dat autorijden in de Audi S5 Sportback extra ontspannend, comfortabel en veilig is. De optionele techniek is in bepaalde gevallen los bij te bestellen en in complete pakketten met de namen Parking, City en Tour. Zo zit in het laatste pakket de afslag- en uitwijkassistent, die tijdens afslaan naar links binnen de technische mogelijkheden op tegemoetkomend verkeer let en bij dreigend gevaar de auto kan stoppen.

Onverbloemd praktisch

De royale bagageruimte van de Audi S5 Sportback is 480 liter groot en met neergeklapte achterbank kan er zelfs 1.300 liter aan spullen mee. Via de standaard elektrische achterklep is in- en uitladen kinderspel. Nog eenvoudiger werkt de klepbediening in combinatie met het optionele virtual pedal (voetsensor onder de achterbumper).

Kofferbak Audi S5 Sportback