S5 Sportback > A5 > Home > Audi Nederland
De S5 Sportback

De S5 Sportback

Krachtig en aantrekkelijk.
Audi S5 Sportback.

De Audi S5 Sportback TDI is ruim genoeg voor het gezin en hij heeft de power van een sportauto. Een royaal interieur en een krachtige TDI-motor zorgen ervoor dat hier een bijzondere vijfdeurs bolide voor u klaarstaat. Ook optisch weet deze sportieveling te overtuigen met zijn nieuwe designtaal en een speciale, aan het S-model voorbehouden aankleding.

Het grote geheel? Alle details

De nieuwe designtaal van de Audi S5 Sportback TDI ziet er vanuit elke hoek sportief uit. Hij heeft een grote aantrekkingskracht. De bijzondere S-kenmerken onderstrepen dit beeld. Zo zijn er de S-bumpers, de mat titaanzwarte honingraatgrille met mat aluminiumzilveren afwerking, de grote en nadrukkelijk geaccentueerde luchtinlaten en de mat aluminiumzilveren voorspoilerrand. Van opzij bezien maken de 18 inch wielen, het verlaagde S-sportonderstel en de mat aluminiumzilveren spiegelkappen indruk. Open het portier en de verlichte dorpelafwerking met S-logo schittert u tegemoet. Tot slot kijken we naar de brede achterkant, waar een S-diffusor met mat aluminiumzilveren omlijsting, de vier verchroomde uitlaten en de S-achterspoiler op iedereen indruk maken.

De Audi S5 Sportback TDI schuin van achteren

Veeleisend? Niets meer te wensen

Ook binnenin maken speciale details de sportieve aanspraken van de Audi S5 Sportback TDI volledig waar. Zo zijn er de optionele S-sportstoelen, de standaard decoratielijsten in mat geborsteld aluminium en het met S-logo en contrasterende stiksels afgewerkte driespaaks multifunctionele lederen stuurwiel. Door de nadruk op horizontale interieurlijnen, de hoge afwerkingsgraad en materiaalkwaliteit alsmede de moderne Audi infotainmenttechnologie is sprake van een bijzondere beleving. Die kunt u met het maatwerk van Audi exclusive helemaal aan uw eigen smaak aanpassen.

S-specifieke elementen in de cockpit van de Audi S5 Sportback TDI

Bedien de digitale wereld

Bedien de digitale wereld van de Audi S5 Sportback TDI intuïtief vanaf het 10,1-inch grote MMI touchscreen dat haptische feedback geeft. Ook spraaksturing is inbegrepen, wat een prettige combinatie is met de standaard 'MMI navigatie plus'. Net zo geavanceerd is de standaard ‘Audi virtual cockpit plus’; een 12,3 inch groot full-HD digitaal instrumentarium. Met een volgens eigen voorkeur instelbare bediening, intuïtieve menustructuur en op de bestuurder gerichte weergave zijn misverstanden uitgesloten. In de speciale S-weergave verschijnt de toerenteller in het midden van het instrumentenpaneel.

Bedien de digitale wereld

Amazon Alexa en Amazon Music altijd aan boord

Amazon Alexa* en Amazon Music* zijn in uw auto geïntegreerd, zodat u deze spraakdienst en streamingservice onderweg kunt gebruiken. In uw Audi heeft u daarvoor geen smartphone of app nodig.

De kerngetallen van sportiviteit

Vermogen

251

kW

(341 pk)

Koppel

700

Nm

Topsnelheid

250

km/h

(begrensd)

Sporten? Doet u onderweg

In minder dan vijf seconden van 0 naar 100 km/h. Een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/h. De 251 kW/341 pk en 700 Nm sterke 3.0 TDI-motor van de Audi S5 Sportback TDI zet overtuigende prestaties neer. Het gemiddeld verbruik bedraagt 7,1-7,3 l/100 km en de gemiddelde CO₂-uitstoot 186–188 g/km. De quattro permanente vierwielaandrijving met sportdifferentieel verdeelt het aandrijfkoppel actief en variabel over de assen. De dynamische besturing zorgt door de snelheidsafhankelijke aanpassing van overbrenging en bekrachtiging voor meer comfort en een betere efficiency. Over besparingen gesproken: daarbij komt ook het 48-volt mildehybridesysteem om de hoek kijken. Met Audi drive select en de standen Dynamic, Comfort, Auto, Individual en Efficiency conformeert de rijbeleving zich zelfs aan uw eigen wensen.

Der Audi S5 Sportback TDI in der seitlichen Frontansicht