Bang & Olufsen in de Audi A4 Avant

Ongekend luistergenot.

Het optionele Bang & Olufsen Sound System met 3D sound werkt met een fascinerende innovatie: aan het geluid is de dimensie 'hoogte' toegevoegd. U hoort uw muziek zoals u die nog nooit eerder hebt gehoord.

Om dat effect te bereiken, zijn vier luidsprekers aan de installatie toegevoegd. Twee daarvan zitten in het dashboard en twee in de A-stijlen (voorruitstijlen). Het hart van dit systeem is een 755 watt zestienkanaals versterker voor de in totaal negentien luidsprekers. De muziek klinkt zoals nog nooit eerder in een auto, namelijk net zoals in een concertzaal.

Wat is het geheim van deze technologie? Samen met het Frauenhofer-Institut für Integrierte Schaltungen (IIS) in de Beierse stad Erlangen heeft Audi een algoritme ontwikkeld dat aan de hand van stereo- of 5.1-bestanden de informatie voor een derde dimensie berekent en deze naar de 3D-luidsprekers stuurt.

Niet alleen het geluid is een belevenis, maar ook het nieuwe design. De negentien luidsprekers zijn voorzien van nieuwe roosters met lange aluminium spijlen die een fraaie aanvulling zijn op het interieurdesign.