Audi virtual cockpit in de Audi A4 Avant

De Audi virtual cockpit

De optionele Audi virtual cockpit garandeert topklasse hightech in de Audi A4 Avant. Een 12,3-inch LCD-scherm fungeert als instrumentenpaneel. Daar is niet alleen veel informatie op te presenteren, maar ook nog eens op diverse manieren.

Met een knop op het multifunctionele stuurwiel kiest de bestuurder uit twee scherminstellingen. Door voor Infotainment te kiezen, verschuiven de verkleinde toerenteller en snelheidsmeter naar de randen. Het grootste deel van het scherm is nu beschikbaar voor overige informatie. In de klassieke instelling staan juist de ronde instrumenten centraal. De ruimte ertussenin, voor weergave van de navigatiekaart of telefoon-, radio- en audiomenu's, is dan kleiner.

De Audi virtual cockpit werkt met aansprekende kleuren om alle informatie te tonen. Zo is bijvoorbeeld voor het mediamenu oranje gereserveerd en staat groen voor de telefoonfuncties.

De bediening van de Audi virtual cockpit werkt via een extra uitgebreid multifunctioneel stuurwiel. De knoppen op de linker stuurspaak zijn voor de audio, boordcomputer, telefoon en navigatie. Met de View-knop is een scherminstelling te kiezen.