A3 Sportback TFSI e > A3 > Home > Audi Nederland
  • stage_exterior_front.jpg
A3 Sportback TFSI e

A3 Sportback TFSI e

De nieuwe Audi A3 Sportback TFSI e

Volledig elektrisch, als hybride of alleen op de benzinemotor: de Audi A3 Sportback TFSI e is een plug-in hybride die met elke aandrijfvorm krachtig presteert. Zijn dynamische uitstraling is helemaal in lijn met de goede prestaties. Het interieur blinkt uit door de fraaie vormgeving, slimme bediening en digitale technologieën.

De nieuwe A3 Sportback 40 TFSI e is vanaf medio oktober te bestellen en hij wordt in december in Nederland op de markt verwacht. De exacte specificaties en prijzen volgen kort voor de marktintroductie.

De Audi A3 Sportback TFSI e in cijfers

Elektrische actieradius

78

km

WLTP met 16 t/m 18 inch wielen

Acceleratie

7,6

s

0 naar 100 km/h

Systeemvermogen

150

kW

(204 pk)

Gemiddeld brandstofverbruik: 1,4–1,5 l/100 km; gemiddeld stroomverbruik: 13,0–13,8 kWh/100 km; gemiddelde CO₂-emissie: 30–34 g/km.

Schuin van voren A3 Sportback TFSI e

Veelzijdig rijplezier
en goede prestaties

Als plug-in hybride combineert de Audi A3 Sportback TFSI e de sterke kanten van een elektromotor met de voordelen van een verbrandingsmotor. De elektrische aandrijving met lithium-ionaccu zorgt voor sportieve ondersteuning van de 1.4 TFSI-krachtbron, maar weet ook zelfstandig te imponeren. Het systeemvermogen bedraagt 150 kW/204 pk en met die power is een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 7,6 seconden mogelijk. De Audi A3 Sportback TFSI e heeft een sportief onderstel dat de juiste balans biedt tussen dynamiek en rijcomfort.

Voor elke rijsituatie
de juiste techniek

De Audi A3 Sportback TFSI e biedt het beste van twee concepten: met de elektromotor rijdt u stil en zonder plaatselijke uitstoot. De kracht van elektrisch rijden gaat nooit vervelen. Een elektromotor levert namelijk vanuit stilstand direct zijn volledige aandrijfkoppel. De benzinemotor komt van pas bij sportief rijden op langere stukken, zonder dat u laadstops hoeft in te lassen. Kortom, puur elektrisch, deels elektrisch of op benzine heeft de Audi A3 Sportback TFSI e altijd de juiste techniek paraat om een glimlach op uw gezicht te toveren.

Audi A3 Sportback TFSI e
Audi A3 Sportback TFSI e

Kies onderweg uit vier rijstanden

De aandrijflijn is zo geconcipieerd dat veel Nederlandse ritten volledig elektrisch zijn af te leggen. Aan de hand van vier keuzemogelijkheden gebruikt de Audi A3 Sportback TFSI e een van de twee motoren of allebei. Selecteer EV om alleen elektrisch te rijden. Met Hold bewaart u de stroomvoorraad voor een later moment, bijvoorbeeld een milieuzone in de stad. Een te laag accupercentage? Met Charge voegt u extra kW’s aan de accu toe. En in de Hybrid-stand regelt de auto alles zelf en hebt u geen omkijken naar de techniek.

Wij gaan voor digitaal

Schermen en menu’s zijn zo gewoon in ons leven, dat we ze ook in onze auto’s toepassen. De Audi virtual cockpit – het digitale instrumentenpaneel – toont links de powermeter. Daarop ziet u het actueel aangesproken systeemvermogen, de rijmodus en het accupercentage. In het midden van het scherm staat de resterende actieradius. Verder laat de powermeter zien of u energie terugwint die de accu weer bijlaadt.

Thuis laden

Er zijn diverse mogelijkheden om uw Audi A3 Sportback TFSI e betrouwbaar en veilig thuis en op het werk op te laden.

Publiek laden

Voor onderweg laden kunt u terecht bij heel veel laadpalen, zeker in Nederland. Met de e-tron Charging Service hebt u toegang tot meer dan 150.000 laadpunten in 25 Europese landen.

Vlotte en sportieve lijnen

Een auto die er zijn mag, op straat en voor de deur geparkeerd. Aan de voorkant van de Audi A3 Sportback TFSI e valt de brede Audi singleframe op. Die forse grille is het vertrekpunt voor fraaie carrosserielijnen, zoals de scherpe vouw van koplampen tot achterlichten. Daaronder zitten krachtig opbollende spatborden, bij Audi intern ook ‘quattro blisters’ genoemd. De schuine achterkant geeft de auto visueel snelheid. Achterop prijkt een TFSI e-aanduiding als signaal dat deze bolide helemaal van deze tijd is.

Kijk virtueel rond in het premium interieur

Een fraaie bijkomstigheid van de digitale schermen is dat het dashboard in uitgeschakelde toestand er nog strakker uitziet. De nadruk op horizontale lijnen geeft een aangenaam breedte-effect. Als u achter het stuur zit merkt u meteen dat alle bedieningsmogelijkheden slim om u heen zijn gegroepeerd. Zelfs het aircopaneel is licht naar u toe gedraaid. Mogen we een tip geven om de uitstraling subtiel naar een nog hoger plan te tillen? Kies voor het optionele pakket met ambient light en contourverlichting, inclusief keuze uit dertig lichttinten. Heel sfeervol.

Nog een laatste virtueel rondje om de Audi A3 Sportback TFSI e. Wanneer gaat u hem live bekijken?

360 graden om de A3 Sportback TFSI e