• SQ8 TDI
  SQ8 TDI
  Consumentenadviesprijs:
  € 162.200,00
  Gemiddeld brandstofverbruik:
  7,8 l/100 km
  Gemiddelde CO2 emissie:
  206–204 g/km
 • RS Q8
  RS Q8
  Consumentenadviesprijs:
  € 199.700,00
  De Audi RS Q8 is het nieuwe topmodel binnen Audi’s Q-serie. Hij combineert de power van RS met de stijl van een premium coupé en flexibiliteit van een grote SUV.
  Gemiddeld brandstofverbruik:
  12,1 l/100 km
  Gemiddelde CO2 emissie:
  277–276 g/km
A3 Sportback g-tron > A3 > Home > Audi Nederland
A3 Sportback g-tron

A3 Sportback g-tron

Vanaf: € 37.230,00

Premium rijden op aardgas:
Audi A3 Sportback g-tron

Gemiddeld brandstofverbruik*: CNG 3,5 kg/100 km
Gemiddelde CO₂-emissie*: CNG 96–95 g/km

Een dynamisch rijkarakter, moderne technologieën en een strakke vormgeving – de Audi A3 Sportback g-tron voelt zich helemaal thuis in het zakelijk verkeer. Ook privé is dit een uitblinker dankzij de vijf zitplaatsen en een goed toegankelijke kofferbak. En de portemonnee en het milieu? Die krijgen het minder zwaar te verduren dankzij het feit dat deze auto op aardgas rijdt.

Aardgas is een slim alternatief

We denken allemaal na over hoe we het beter kunnen doen, voor de wereld en onszelf. Sommige oplossingen zijn interessant maar duur, of goed maar onpraktisch. Het grote voordeel van de Audi A3 Sportback is dat deze vrijwel geen aanpassing van u vergt. U moet alleen bij een andere pomp stoppen.

Aardgas is weliswaar een fossiele brandstof, maar krijgt ten opzichte van diesel en benzine het label ‘alternatief’ opgeplakt, vaak in combinatie met ‘schoner’. Waar u voorheen misschien diesel tankte, gooit u er nu CNG in, zoals aardgas aan de pomp heet. Die afkorting staat voor Compressed Natural Gas. Aardgas tankt u op heel veel plaatsen in Nederland en de rest van Europa. Er zit ook nog een kleine benzinetank in de auto. De van licht en sterk composietmateriaal gemaakte aardgastanks zijn ruimtebesparend onder de kofferbakvloer aangebracht.

Audi A3 Sportback g-tron
Meer over de aandrijflijn

Altijd vlot onderweg

De Audi A3 Sportback g-tron heeft een 96 kW/131 pk sterke 1.5 TFSI-motor. Die zorgt voor goede prestaties, want op de Duitse snelweg tikt u er zomaar de 211 km/h mee aan en de acceleratie van 0 naar 100 km/h in slechts 9,4 seconden komt overal van pas. Als u van autorijden houdt, is de optionele progressieve besturing een aanrader, want daarmee stuurt de auto op een weg met veel bochten nog directer.

De Audi A3 Sportback g-tron

Een atletische uitstraling

De expressieve lijnen maken de Audi A3 Sportback g-tron tot een sportieve verschijning. Het ontwerp is mooi in balans met een grote wielbasis en korte overhangen. Zijn buitenmaten zijn compact genoeg om in de stad goed uit de voeten te kunnen en groot genoeg om voldoende binnenruimte te hebben. Een strak design dat bij velen in de smaak valt.

Audi A3 Sportback g-tron

Stap in en voel u thuis

Binnenin de Audi A3 Sportback g-tron vallen drie dingen op: de minimalistische uitstraling, de topkwaliteit afwerking en materialen en het comfort. Ga zitten, misschien wel in de optionele sportstoelen. De hogere zijwangen daarvan ondersteunen het lichaam op prettige wijze. Ontdek bovenaan deze pagina via de menu’s voor onder meer uitvoering, interieur en uitrusting hoe uw auto eruit moet komen te zien.

Interieur Audi A3 Sportback g-tron

Informatie die ertoe doet

Snelheidsmeter, toerenteller en scherm van de boordcomputer: het instrumentarium recht voor u levert alle belangrijke informatie. Bijzonder zijn de twee brandstofmeters: eentje voor aardgas, de andere voor benzine. Nog meer infotainment en entertainment? Kies dan voor de optie MMI navigatie plus met MMI touch-bediening, inclusief een groot kleurenscherm en gebruik van Audi connect onlinediensten.

Instrumentarium Audi A3 Sportback g-tron
Meer over bediening en infotainment

Zien en gezien worden

Bestel uw Audi A3 Sportback g-tron met vooruitstrevende verlichting in de vorm van de optionele Audi Matrix ledkoplampen. Deze Audi Matrix ledkoplampen helpen om beter te zien en gezien te worden. U krijgt dan meteen dynamische knipperlichten vóór en achter. Bovendien overtuigen deze full-ledlampen door hun design. De markante verlichting is zowel overdag als in het donker goed te herkennen.

Audi A3 Sportback g-tron