• SQ8 TDI
  SQ8 TDI
  Consumentenadviesprijs:
  € 162.200,00
  Gemiddeld brandstofverbruik:
  7,8 l/100 km
  Gemiddelde CO2 emissie:
  206–204 g/km
 • RS Q8
  RS Q8
  Consumentenadviesprijs:
  € 199.700,00
  De Audi RS Q8 is het nieuwe topmodel binnen Audi’s Q-serie. Hij combineert de power van RS met de stijl van een premium coupé en flexibiliteit van een grote SUV.
  Gemiddeld brandstofverbruik:
  12,1 l/100 km
  Gemiddelde CO2 emissie:
  277–276 g/km
A3 Cabriolet > A3 > Home > Audi Nederland
 A3 Sportback 2019

A3 Cabriolet

Vanaf: € 43.570,00

Geniet van grenzeloze vrijheid.
De Audi A3 Cabriolet.

Sportief, veelzijdig en elegant – met zijn vloeiende lijnen en het volledig automatische stoffen dak valt de A3 Cabriolet direct in de smaak. Ook technisch is deze open vierzitter een absolute topper, dankzij de consequent doorgevoerde gewichtsverlaging, efficiënte motoren en adequate assistentiesystemen.

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
 • De krachtig gemodelleerde motorkap, de markante singleframe-grille en de slanke koplampen benadrukken de dynamische uitstraling van de Audi A3 Cabriolet.

 • De Audi A3 Cabriolet heeft markante achterlichten met eigen graphics. In combinatie met led-koplampen en Audi Matrix led-koplampen zijn de led-achterlichten aangevuld met dynamische knipperlichten.

 • De Audi A3 Cabriolet heeft goed herkenbare verlichting. Bi-xenon-lampen zijn standaard, led-koplampen en Audi Matrix led-koplampen zijn optioneel.

 • De diverse uitvoeringen laten de keuze aan u hoe uw auto wordt aangekleed. Zo is er bijvoorbeeld het S line sportpakket, voor een dynamische uitstraling.

 • Het interieur biedt de voor Audi kenmerkende topkwaliteit. Het driespaaks stuurwiel is naar wens verwarmbaar.

 • Tussen de voorstoelen zit de ronde draai-/drukknop van MMI. In combinatie met hogere infotainmentniveaus is de afgebeelde touchpad erin verwerkt. De ring van deze centrale knop is dan wit verlicht.

 • Een ander hoogtepunt aan boord is het optionele en innovatieve bedienings- en weergaveconcept in de vorm van de volledig digitale Audi virtual cockpit.

 • De Audi phone box in de middenarmsteun verbindt compatibele mobiele telefoons via near-field communication draadloos aan de auto-antenne en bovendien worden daarvoor geschikte toestellen draadloos opgeladen.

 • Een high-end hifi-systeem: het optioneel leverbare Bang & Olufsen sound system.

Tijdloos en strak design

Elk ontwerpdetail van de Audi A3 Cabriolet is scherp en expressief. De voorkant oogt vastberaden. De singleframe-grille met afgeschuinde bovenste hoeken is steengrijs gespoten en er zit dieptewerking in de grillelamellen en Audi-ringen. Een smalle chromen omlijsting loopt langs de grille-omtrek. De wigvormige koplampen met golvende onderkant zijn slank getekend. Binnenin zitten verchroomde “wings”.

Exterieur-Design

Stil en volautomatisch

De A3 Cabriolet heeft een lichte stoffen kap. Deze werkt elektrohydraulisch. Openen en sluiten kan ook onder het rijden met een snelheid tot 50 km/h. In geopende toestand is de kap in een variabele kuip opgeborgen. Als alternatief voor het standaard dak is er de akoestische variant met dikkere isolatielaag. Daardoor wordt het toch al lage geruisniveau binnenin nog verder verlaagd. Een windscherm is standaard in de Ambiente; hoofdruimteverwarming is optioneel in elke uitvoering. In het onverhoopte geval van een koprol beschermen actieve rolbeugels de inzittenden.

Vollautomatisches Stoffverdeck

Vooruitstrevende verlichting

Maak de nacht net zo licht als overdag. De optionele Audi Matrix led-koplampen schijnen met een helder wit en homogeen licht op de weg. Tegemoetkomend verkeer en voorliggers worden binnen de technische mogelijkheden opgemerkt en niet direct beschenen, terwijl de gebieden ertussenin en ernaast volledig verlicht blijven. Deze uiterst adaptieve lichtverdeling verbetert niet alleen het zicht op de weg, maar draagt ook bij aan de veiligheid en het rijcomfort. De dynamische knipperlichten benadrukken nog eens extra dat het om vooruitstrevende verlichting gaat – ook aan de achterzijde.

Lichttechnologie
Meer over de verlichtingstechnologie

Sportief en dynamisch

Ook qua aandrijflijn volgt de Audi A3 Cabriolet de laatste stand der techniek. De TFSI-motoren werken samen met een handbak met zes versnellingen of met een 7-traps S tronic. Deze bliksemsnel schakelende automaat met dubbele koppeling kent in combinatie met de optionele rijstanden van Audi drive select een verbruiksverlagende vrijloopfunctie. Het sportieve karakter van de open vierzitter is grotendeels te danken aan de gunstige gewichtsverdeling over voor- en achteras. Het is een van de pluspunten van het modulaire MQB-platform waarop de Audi A3 Cabriolet is gebaseerd.

Rijdynamiek

Comfortabel en innovatief

Het hoogtepunt in het interieur van de Audi A3 Cabriolet is de Audi virtual cockpit. Het naar wens verwarmbare driespaaks stuurwiel en de optioneel voor de bestuurdersstoel leverbare massagefunctie zorgen voor extra rijcomfort. De diverse uitvoeringen laten de keuze aan u hoe uw auto wordt aangekleed. Zo is er bijvoorbeeld het S line sportpakket, voor een dynamische uitstraling.

Interieur-Design

Bedieningsconcept
en infotainment

Om alle relevante informatie tijdens het rijden in beeld te hebben, is de A3 Cabriolet er optioneel met de volledig digitale Audi virtual cockpit. Dit instrumentenpaneel met hi-res 12,3-inch scherm kan op overzichtelijke wijze allerhande informatie tonen. Daar bovenop zijn er nog andere slimme technologieën om uit te kiezen, bijvoorbeeld MMI navigatie plus met MMI touch. Een gebruiksvriendelijk systeem dat tot de top in zijn soort behoort.

Bedienkonzept & Infotainment
Meer over de bediening en het infotainment
Fahrassistenzsysteme

Wel zo veilig

Door het grote aanbod aan assistentiesystemen voor de bestuurder is stad en land doorkruisen in de Audi A3 Cabriolet nog veiliger. Voorbeelden zijn rear cross-traffic alert, dat tijdens achteruit wegrijden waarschuwt als verkeer nadert. Ook de optionele fileassistent, die samenwerkt met de Audi adaptive cruise control met stop- en go-functie, draagt door automatisch afstand te houden bij aan de rijveiligheid.

Sportief, elegant en open

Met zijn lengte van 4,24 meter en een wielbasis van 2,60 meter is de Audi A3 Cabriolet sportief te noemen. De basisversie van deze open vierzitter weegt slechts 1.345 kilogram.

A3 Cabriolet