Verlichting > Ervaar onze innovaties > Home > Audi Nederland

Verlichting

 • 1400x438-conceptcars.jpg
1400x438-conceptcars.jpg

Audi vergroot steeds verder de voorsprong die het merk heeft op het gebied van verlichtingstechnologie. Het summum van de technologische vooruitgang zijn de OLED lichttechnologie en het laser-grootlicht. Bekijk de geschiedenis van het licht, van de zon via het vuur tot aan de eerste gloeilamp, om daarna verder te gaan met xenon koplampen, LED- en Matrix LED-technologie om vervolgens uit te komen bij het laser-grootlicht.

00:00 | 00:00

Geschiedenis van het licht

 • 563x317-laser.jpg
  Laserlicht

  “Dit is niet één stap voorwaarts, maar drie. Laserlicht is helderder, homogener en scherper.” Daardoor is het een ideale aanvulling op de LED-koplampen, die bochtverlichting mogelijk maken en daardoor de apex van een bocht optimaal verlichten.

  Meer over laserlicht
 • 563x317-matrix-led.jpg
  Matrix LED-koplampen

  Audi Matrix LED-koplampen produceren een helder licht en zorgen zo voor een beter zicht. Bovendien is deze verlichting fraai en zuinig. Deze vernieuwende verlichtingstechniek werkt met behulp van een camera.

  Meer over Audi Matrix LED-koplampen
 • 563x317-oled.jpg
  OLED-achterlichten

  De Audi Matrix OLED-achterlichten met 3D-effect zorgen ervoor dat de Audi TT RS en Audi A8 ook aan de achterverlichting zijn te herkennen. Met behulp van de traploos dimbare OLED-technologie zijn homogene, geometrische vormen gemaakt.

  Meer over OLED-achterlichten