Verkeersbordherkenning > Home > Audi Nederland

Veiligheid

  • 1400x438_verkeersbord-herkenning.jpg
1400x438_verkeersbord-herkenning.jpg

Audi verkeersbordherkenning met camera

Verkeersbordherkenning helpt om in het oerwoud aan verkeersborden de geldende snelheidslimitet te onthouden.

Herkenning en weergave van inhaalverboden, snelheidslimieten en einde van alle door verkeersborden aangegeven verboden.

Het systeem houdt rekening met bijzondere omstandigheden zoals regen, mist en snelheidsbeperkingen die alleen op bepaalde momenten van de dag gelden.
De verkeersbordherkenning kan overweg met standaard snelheidsaanduidingen die in het zicht van de camera komen. Op basis van de navigatiegegevens in Audi connect worden de opgemerkte snelheidslimieten gecontroleerd en automatisch op het display van de Audi virtual cockpit getoond.

De weergave van de verkeersborden is in te stellen via het multifunctionele stuurwiel. De Audi virtual cockpit toont maximaal drie verkeersborden tegelijk. Het is ook mogelijk om een relevant bord te tonen als aanvulling op bijvoorbeeld de digitale snelheidsweergave.

Het systeem is louter informatief, dat wil zeggen de auto grijpt niet in en waarschuwt niet bij het overschrijden van de getoonde snelheidslimiet.

Het systeem kan alleen overweg met West-Europese verkeersborden.

Dit systeem werkt alleen binnen de systeemgrenzen. Het ondersteunt de bestuurder. Die blijft zelf verantwoordelijk, onder andere door goed op te letten in het verkeer.

Meer innovatie

Audi assistentiesystemen 563x317-parkeerassistent.jpg

Deze moderne assistentiesystemen dragen bij aan het comfort, helpen de auto onder controle te houden, gemakkelijk in te parkeren, brandstof te besparen of een aanrijding te voorkomen.

Audi connect Audi_connect_Grafik_320x160_new.jpg

Met Audi connect bent u via de in de auto geïntegreerde datamodule verbonden met de rest van de wereld.
Zo hebt u altijd toegang tot online informatie zoals bijvoorbeeld het weer, nieuws, verkeersinformatie, actueel beeldmateriaal van Google Earth™ en Google Street View™* en de Audi music stream.

Audi connect instellen 563x317-Audi-video.jpg

Praktische handleidingen op video en als download met daarin alle informatie die u nodig heeft om optimaal gebruik te kunnen maken van Audi connect.