Nachtzichtassistent > Home > Audi Nederland

Veiligheid

  • 1400x438_nachtzichthulp2.jpg
1400x438_nachtzichthulp2.jpg

Audi nachtzichtassistent

De Audi nachtzichtassistent verbetert slechte zichtomstandigheden in het donker, door de wegomgeving elektronisch te visualiseren.

Ondersteunt de bestuurder tijdens nachtelijke ritten door infraroodopnamen van de omgeving te tonen. Personen en grotere wilde dieren verschijnen geel gemarkeerd op het kleurendisplay van het bestuurdersinformatiesysteem.
Als hun bewegingen of positie een mogelijk gevaar inhoudt, verandert de markering in rood. Er verschijnt een waarschuwingsdriehoek en er is een waarschuwingsgeluid te horen. Bovendien wordt een gemarkeerde persoon drie keer kort achter elkaar beschenen (markeringslicht) door een koplamp van:
- LED-koplampen in combinatie met grootlichtassistent
- Audi Matrix LED-koplampen

Aanvullende weergave van de waarschuwingen in het optionele head-up display. Inschakelen met een knop naast de verlichtingsdraaiknop.

De systemen werken alleen binnen de systeemgrenzen. Zij ondersteunen de bestuurder. Die blijft zelf verantwoordelijk, onder andere door goed op te letten in het verkeer.

Meer innovatie

Audi assistentiesystemen 563x317-parkeerassistent.jpg

Deze moderne assistentiesystemen dragen bij aan het comfort, helpen de auto onder controle te houden, gemakkelijk in te parkeren, brandstof te besparen of een aanrijding te voorkomen.

Audi connect Audi_connect_Grafik_320x160_new.jpg

Met Audi connect bent u via de in de auto geïntegreerde datamodule verbonden met de rest van de wereld.
Zo hebt u altijd toegang tot online informatie zoals bijvoorbeeld het weer, nieuws, verkeersinformatie, actueel beeldmateriaal van Google Earth™ en Google Street View™* en de Audi music stream.

Audi connect instellen 563x317-Audi-video.jpg

Praktische handleidingen op video en als download met daarin alle informatie die u nodig heeft om optimaal gebruik te kunnen maken van Audi connect.