Automatisch inparkeren > Parkeerhulp > Home > Audi Nederland

Assistentiesystemen

 • 1400x438-parkeerassistent.jpg
1400x438-parkeerassistent.jpg

Automatisch inparkeren

Automatische stuurbediening tijdens parkeren: De Audi parkeerassistent neemt de besturing over. De bestuurder moet gas geven, schakelen en remmen alsmede op de parkeermanoeuvre letten.

Ultrasone sensoren zoeken naar geschikte parkeerplekken parallel aan en dwars op de weg. Berekent voor vakken dwars op de weg de inparkeermanoeuvre, voor vakken parallel aan de weg de in- en uitparkeermanoeuvre. De bestuurder moet gas geven, schakelen en remmen alsmede op de parkeermanoeuvre letten. Het systeem neemt de besturing over.

De omgevingsweergave waarschuwt binnen de systeemgrenzen voor hindernissen vóór en achter de auto en (afhankelijk van de stuurhoek) voor obstakels opzij. Het systeem ondersteunt ook steken als de manoeuvre niet in één keer kan. Inschakelen met een knop in de middenconsole

De systemen werken alleen binnen de systeemgrenzen. Zij ondersteunen de bestuurder. Die blijft zelf verantwoordelijk, onder andere door goed op te letten in het verkeer.

Meer parkeerassistentie

 • 573x317-achteruitrijcamera.jpg

  Achteruitrijcamera

  Camerabeeld op het MMI-display van de ruimte achter de auto, met dynamische weergaven van de berekende rijrichting (afhankelijk van de stuurhoek).

  Meer over de Audi achteruitrijcamera
 • 573x317-parkeerhulp-achter.jpg
  Parkeersensoren

  Met de parkeersensoren van Audi Parkeerhulp achter en Audi Parkeerhulp plus maakt u het inparkeren erg gemakkelijk.

  Meer over Audi parkeerhulp
Audi assistentiesystemen 563x317-parkeerassistent.jpg

Deze moderne assistentiesystemen dragen bij aan het comfort, helpen de auto onder controle te houden, gemakkelijk in te parkeren, brandstof te besparen of een aanrijding te voorkomen.