Adaptive cruise control > Cruise control > Home > Audi Nederland

Assistentiesystemen

  • 1400X438_adaptive-cruIse-control.jpg
1400X438_adaptive-cruIse-control.jpg

Audi adaptive cruise control

De adaptive cruise control met stop & go-functie inclusief Audi pre sense front regelt de afstand tot een voorligger, wat bijdraagt aan het rijcomfort.

Audi pre sense waarschuwt als een kritieke situatie is herkend en verkleint zo het ongevalsrisico.

Radarsensoren herkennen vooruitrijdende voertuigen. Door remmen en accelereren blijft de afstand in het regelbereik van 0 tot 250 km/h vrijwel constant. Vier afstanden/rijmodi instelbaar (efficiency, comfort, dynamic en auto).

Inclusief Audi pre sense front: de uitgebreide remassistent waarschuwt als een botsing dreigt met een voorligger. De auto kan alvast beginnen te remmen of de remkracht van de bestuurder versterken. Bij een snelheid van minder dan 30 km/h is het systeem in staat een noodstop te maken. Als een botsing dreigt met een stilstaand of rijdend voertuig, is de botssnelheid verlaagd of valt een botsing zelfs helemaal te voorkomen. Bediening van adaptive cruise control via eigen stuurhendel. Audi pre sense front is in het MMI car menu uit te schakelen.

De systemen werken alleen binnen de systeemgrenzen. Zij ondersteunen de bestuurder. Die blijft zelf verantwoordelijk, onder andere door goed op te letten in het verkeer.

Audi predictive efficiency assist systeem functioneert in Nederland niet i.c.m. adaptive cruise control.

Meer parkeerassistentie

  • 563X317_lane-assist.jpg
    Audi active lane assist

    Audi active lane assist ondersteunt de bestuurder door middel van subtiele stuuringrepen bij het aanhouden van de eigen rijstrook.

    Meer over Audi Active lane assist
Audi assistentiesystemen 563x317-parkeerassistent.jpg

Deze moderne assistentiesystemen dragen bij aan het comfort, helpen de auto onder controle te houden, gemakkelijk in te parkeren, brandstof te besparen of een aanrijding te voorkomen.