Elektrisch op weg naar een duurzamere toekomst

Het is belangrijk dat we ons duurzamer gaan verplaatsen. Elektrisch rijden is een van de oplossingen. Daarom willen we in 2025 dertig geëlektrificeerde modellen aanbieden, waarvan twintig puur elektrische auto’s. Het grote voordeel van elektrisch rijden is bekend: de auto stoot lokaal geen CO2 uit en als u groene stroom tankt, ook niet bij de energiebron. Audi geeft elektrisch rijden een sleutelrol in een duurzamere toekomst met milieuvriendelijk vervoer.

De Audi-fabriek in Brussel is de eerste gecertificeerde CO₂-neutrale locatie ter wereld waar in grote aantallen premium auto’s van de band rollen

Als aanvulling op onze plug-in hybrides leveren we sinds maart 2019 de volledig elektrische Audi e-tron. De volgende stap is de introductie van de Audi e-tron Sportback, een elektrische SUV-coupé. Daarnaast nemen we ook onze verantwoordelijkheid door verder te kijken dan de auto zelf en de hele levenscyclus onder de loep te nemen. Van productie via gebruik tot aan sloop willen we dat Audi-modellen CO₂-neutraal worden.

Die CO₂-neutraliteit hopen we te bereiken door de CO₂-uitstoot terug te dringen, te vermijden (bijvoorbeeld door op groene energie over te stappen) en te compenseren (via groene projecten).

Via ons programma Mission:Zero werken we keihard om onze visie op duurzaamheid werkelijkheid te laten worden. Een grote stap is het CO₂-neutraal maken van al onze fabrieken. Daarvoor hebben we onszelf 2025 als deadline opgelegd. In Brussel is het al zover. Het gebruik van hernieuwbare energie scheelt daar alleen al 40.000 ton CO₂ per jaar. De Belgische fabriek draait sinds 2012 op groene stroom, waaraan de in 2013 geplaatste zonnepanelen een bijdrage leveren. Die beslaan een oppervlakte van 89.000 vierkante meter, of op minder droge wijze uitgelegd: het totale oppervlak aan zonnepanelen op de Audi-fabrieksdaken is net zo groot als 12,5 voetbalvelden. Daarmee zouden 1.500 gezinnen van vier personen een jaar lang in hun stroombehoefte kunnen voorzien. De warmtebehoefte van de fabriek wordt gecompenseerd met de aanschaf van biogascertificaten. Andere vormen van uitstoot, bijvoorbeeld door gebruik van fossiele brandstoffen, stookolie en oplosmiddelen, wordt door middel van carbon credits (emissierechten) gedekt.

Zorgeloos opladen in heel Europa

Voor een elektrische auto opladen geldt: aan de stekker als de mogelijkheid zicht voordoet, bijvoorbeeld ’s nachts thuis, overdag op de zaak en tijdens een bezoek aan de stad in de parkeergarage. Voor de spaarzamere momenten dat de accu tijdens de reis nieuwe stroom behoeft, zijn er de vele snelladers in Nederland en de rest van Europa.

Bij de aankoop van een Audi e-tron maken wij stroom tanken gemakkelijk met speciale mobiliteitspassen en abonnementen. Ons aanbod bestaat uit de laadoplossing van Shuttel en de Audi e-tron Charging Service.

Uw auto opladen bij een IONITY-laadpaal

Het toonaangevende snellaadnetwerk van IONITY

Zowel met de Shuttel mobiliteitskaart en app als met de laadpas en app van de Audi e-tron Charging Service kunt u onder meer terecht bij de supersnelle laadpalen van IONITY.

IONITY is een samenwerkingsverband van diverse autoconcerns. De krachtige laders met een topvermogen van 350 kW staan langs doorgaande Europese routes. Het netwerk wordt in hoog tempo uitgebouwd, zodat eind 2020 de teller naar verwachting op vierhonderd laadstations in 25 landen staat. Met een abonnement van Shuttel of Audi profiteert u van vaste, lagere tarieven. U betaalt per maandfactuur.