Meest gestelde vragen > Audi Car Assistant > Home > Audi Nederland

Meest gestelde vragen

  • 1400x438px-HP-ACA.jpg
1400x438px-HP-ACA.jpg

Goed om te weten

Is mijn Audi geschikt voor de Audi Car Assistant?
De Audi Car Assistant Module wordt sinds januari 2017 standaard meegeleverd in de Audi A3 Lease Editions. Daarnaast is het mogelijk om de Audi Car Assistant Module online te bestellen in de Audi webshop. Er zal een speciale module in uw Audi gemonteerd worden met een simkaart die uw smartphone continue informeert over de wagenstatus. Op dit moment is de Audi Car Assistant module alleen leverbaar voor de volgende modellen:

- Audi A3 vanaf modeljaar 2012
- Audi A3 Sportback en Limousine vanaf modeljaar 2013
- Audi A3 Cabriolet vanaf modeljaar 2015
Waar vind ik mijn QR-code?
Alleen Audi modellen die geschikt zijn voor de Audi Car Assistant hebben een QR-code. U vindt de QR-code op de deurstijl van de bestuurdersdeur en in het instructieboekje van uw Audi.
Zo werkt het. Niet tijdens het rijden.
De Audi Car Assistant staat in directe verbinding met uw Audi. Via een beveiligde verbinding worden gegevens vanuit uw auto naar uw smartphone gestuurd.

Goed om te weten:
Het werkt niet andersom. Het is dus niet mogelijk om uw auto bijvoorbeeld op afstand te ontgrendelen of van de handrem te halen. Een veilig gevoel.
Lees de gebruiksvoorwaarden
Uw privacy op de eerste plek.
Audi hecht veel belang aan uw privacy en de bescherming van uw persoonsgegevens. Zo kiest u uw eigen voorkeursdealer en kunt u desgewenst uw historische ritgegevens verwijderen.
Lees het privacy statement
Wat kost het?
Voor het gebruik van de Audi Car Assistant heeft u een Audi Car Assistant Module in uw auto nodig. Vanaf nu kunt u de Audi Car Assistant Module ook in laten bouwen op alle Audi A3 modellen vanaf bouwjaar 2012. De kosten hiervan zijn € 249 inclusief inbouw en een tweejarig data abonnement. Zo kunt u twee jaar binnen de EU onbeperkt gebruik maken van de Audi Car Assistant.

Aanmelden

Waarom heeft Audi mijn e-mailadres, naam en telefoonnummer nodig?
Audi kan pro actief contact met u opnemen indien uw Audi een storing heeft of een onderhoudsbeurt nodig heeft. U profiteert hiermee van premium service. Om u te kunnen bereiken heeft Audi uw gegevens nodig.

Gebruik

Waarom heeft Audi Mobiliteitsservice toegang tot mijn gegevens?
Indien u onverhoopt bent gestrand en u contact opneemt met de Audi Mobiliteitsservice vragen zij uw toestemming om uw technische-en onderhoudsgegevens én actuele locatie te mogen inzien. Zij verkrijgen daarmee van u eenmalig toestemming om deze gegevens in te zien. Hierdoor kan de Audi Mobiliteitsservice u beter van dienst zijn. Overigens controleert de Audi Mobiliteitsservice of u zich ook daadwerkelijk bij het voertuig bevindt door middel van een controlevraag over de exacte kilometerstand.
Kan ik ook één rit verwijderen?
De Audi Car Assistant biedt enkel de functie om alle ritten te verwijderen. Dit doen wij om de integriteit van de rittenadministratie te waarborgen indien u deze –op een later moment- wilt gebruiken voor uw belastingaangifte.
Kan de politie of Belastingdienst meekijken in mijn app?
Nee! Audi deelt de gegevens niet met derden. Enkel bij een geldig gerechtelijk bevel worden de gegevens gedeeld met officiële instanties.
Ik wil de app graag delen met andere mensen. Hoe doe ik dat?
Voor uw veiligheid heeft iedere Audi slechts één account. Indien u bijvoorbeeld gezinsleden wil laten meekijken in de app, dan dient u hiervoor uw inloggegevens te delen.
Wat doet Audi met de Rijstijl-score?
Om een Rijstijl-ranglijst in de Audi Car Assistant te presenteren worden alle scores anoniem gebruikt. Audi gebruikt uw Rijstijl-score niet voor overige doeleinden.
Wat doet Google met mijn gegevens?
Audi maakt gebruik van Google Analytics. Met deze tool wordt anoniem inzicht verkregen in het gebruik van de functies van de Audi Car Assistant. Het helpt Audi om nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen en bestaande functies te verbeteren.
Wat gebeurt er met verzamelde geanonimiseerde data?
Indien u toestemming geeft om deze te delen, worden deze anoniem en niet naar u herleidbaar gebruikt om de diensten en producten van Audi Nederland te verbeteren.

Verkoop

Ik ga mijn auto verkopen. Hoe schakel ik de Audi Car Assistant Module uit?
In de Audi Car Assistant kunt u uw Audi ontkoppelen. Op dat moment registreert de Audi Car Assistant Module geen gegevens meer.
Als u uw Audi verkoopt, dient u de nieuwe bestuurder te attenderen op de aanwezigheid van de Audi Car Assistant Module en uzelf te ontkoppelen. De nieuwe bestuurder kan de Audi koppelen in de Audi Car Assistant met de QR code op de deurstijl en de actuele kilometerstand. Indien de nieuwe bestuurder zich op de auto aanmeldt zonder dat u zich had ontkoppeld zal dit alsnog automatisch gebeuren en wordt u daarvan via een e-mail op de hoogte gesteld.
Ik wil de voertuig- en onderhoudsgegevens niet delen met mijn voorkeursdealer. Hoe stel ik dit in?
Dit is niet mogelijk. Wel kunt u bij uw voorkeursdealer aangeven géén prijs te stellen op de premium service die behoort bij de Audi Car Assistant Module. Zij zullen dan geen contact met u opnemen in geval van storing of naderende onderhoudsbeurt.

Overigens, wanneer u zich niet aanmeldt op het voertuig met de Audi Car Assistant registreert de Audi Car Assistant Module geen gegevens en heeft uw voorkeursdealer dus geen toegang tot de gegevens. U kunt dan geen gebruik maken van de functionaliteiten in de app.
Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik mezelf afmeld op een auto?
Wanneer u zich afmeldt worden uw gegevens in uw account bewaard. Zodra u zich weer op een voertuig aanmeldt zullen de ritgegevens van dit voertuig in uw account zichtbaar worden. Ritgegevens worden maximaal 2 jaar na het begin van een kalenderjaar bewaard.

Overig

Wie heeft er toegang tot de gegevens van de Audi Car Assistant Module
De volgende persoonsgegevens worden verwerkt en verzameld:
• De naam, het telefoonnummer, het e-mailadres van de gebruiker en de door de gebruiker geselecteerde voorkeursdealer;
• Voertuig- en onderhoudsgegevens: kilometerstand, status dashboardlampjes, datum volgende onderhoudsbeurt en APK-datum;
• Ritgegevens: start- en stoplocatie, duur, lengte, gemiddelde snelheid en Rijstijl-score;
• Locatiegegevens: actuele locatie van het voertuig;
• Gedragsgegevens: de Rijstijl-score van de gebruiker en de relatieve positie in de rRijstijl-ranglijst.

Wie/welke partijen hebben toegang tot welke persoonsgegevens?
• De ritgegevens zijn voor de gebruiker van de App toegankelijk. De gebruiker heeft de mogelijkheid om alle ritgegevens direct (en permanent) te verwijderen;
• De voertuig- en onderhoudsgegevens worden gedeeld met de voorkeursdealer welke de gebruiker in de App kan instellen;
• De locatie, voertuig- en onderhoudsgegevens worden gedeeld met Audi Mobiliteitsservice als de gebruiker hiervan gebruik maakt. Audi Mobiliteitsservice zal de gebruiker vóór het raadplegen van de genoemde gegevens telefonisch om toestemming vragen om de gegevens van de Audi Car Assistant Module te gebruiken;
• De Rijstijl-score wordt opgenomen in de Rijstijl-ranglijst, maar de daarbij behorende persoonsgegevens zijn niet zichtbaar voor andere gebruikers van de App;
• Audi of de door de gebruiker geselecteerde voorkeursdealer kan de verstrekte persoonsgegevens én voertuig- en onderhoudsgegevens gebruiken om contact met de gebruiker op te nemen. Indien de gebruiker dit niet wenst kan deze via de dealer gebruik maken van een opt-out zodat voor de dienstverlening van de Audi Car Assistant module geen contact meer wordt opgenomen;
• Gekwalificeerde medewerkers van Audi, haar dealers of haar leveranciers kunnen toegang hebben tot uw persoonsgegevens indien de gebruiker een storing of een vraag heeft over de App of de Audi Car Assistant Module.

Audi zal derden geen toegang geven tot bovengenoemde soorten persoonsgegevens of deze persoonsgegevens aan derden verstrekken, tenzij dit noodzakelijk is:
• voor het verlenen van een dienst, ten behoeve van bovengenoemde doeleinden;
• in het kader van onderhouds- en supportwerkzaamheden;
• in verband met een wettelijk voorschrift of een geldig bevel van een bevoegde autoriteit.
Waar worden de gegevens opgeslagen?
De persoonsgegevens van de Audi Car Assisant Module en Audi Car Assistant worden opgeslagen op een server van een leverancier van Audi binnen de Europese Unie.
Wat is het wettelijk kader?
Audi Nederland handelt vanuit de Nederlandse wet- en regelgeving. U als bestuurder bepaalt of er gegevens worden geregistreerd.

Volgens de Nederlandse wetgeving dient Audi Nederland zich te houden aan de Wet op de Bescherming van Persoonsgegevens en de cookiebepaling vanuit de Telecomwet.
Worden mijn gegevens verkocht aan derden?
Nee!
Ik wil de Audi Car Assistant Module uitschakelen. Hoe doe ik dat?
Indien u gebruik maakt van de Audi Car Assistant en u wil de Audi Car Assistant Module uitschakelen, dan kunt u in het instellingenmenu uw Audi ontkoppelen. De Audi Car Assistant Module zal vervolgens geen gegevens registreren. U heeft daarmee de Audi Car Assistant Module inactief gemaakt.

Indien u géén gebruik maakt van de Audi Car Assistant en uw Audi niet heeft gekoppeld, dan is de Audi Car Assistant Module al uitgeschakeld.
Heeft mijn werkgever of leasemaatschappij inzage in de ritgegevens?
Nee!
Waar kan ik het privacy statement nalezen?
Dit kunt u doen op de volgende website:
Bekijk het privacy statement
Ik heb een andere vraag over mijn gegevens. Waar kan ik deze stellen?
U kunt voor overige vragen terecht bij de Audi Klantenservice.
Audi Klantenservice