Formule E: elektrische racewagens > Audi Sport > Home > Audi Nederland

Formule E: elektrische racewagens

 • 1400x438formuleE.jpg
1400x438formuleE.jpg

Formule E: elektrische racewagens

De Formule E is de eerste raceserie ter wereld voor elektrische raceauto’s. Audi Sport is er vanaf het begin bij. Dit seizoen gebeurt dat onder de naam van ABT Schaeffler Audi Sport, dat technische en financiële ondersteuning krijgt van het merk met de vier ringen. Vanaf seizoen 2017-2018 verschijnt Audi met een fabrieksteam aan de start, in nauwe samenwerking met partner Schaeffler.

Een Formule E-auto weegt minimaal 880 kg incl. coureur

 • Lengte

 • 5.000

  mm

 • Breedte

 • 1.800

  mm

 • Hoogte

 • 1.250

  mm

00:00 | 00:00

De power en prestaties van de ABT Scheaeffler FE02

Hoe snel, hoeveel vermogen, welke techniek? De belangrijkste informatie over deze elektrische racebolide (Engelstalig).

Het formule E-raceseizoen

Ook testen de coureurs op de thuisbasis van Audi Sport in het Zuid-Duitse Neuburg an der Donau. Audi-liefhebbers kennen dat terrein misschien van de Audi driving experience. Het eerste Formule E-seizoen was 2014-2015 en nu is deze hoogst moderne raceklasse alweer aan het derde seizoen bezig, 2016-2017. De combinatie van Audi Sport en Abt eindigde de eerste twee seizoenen in de top drie.

Dit seizoen strijden de Braziliaanse coureur Lucas di Grassi en de Duitser Daniel Abt om de overwinning. Abt is inderdaad de zoon van een van de twee teameigenaren (zijn oom is de andere eigenaar). Lucas di Grassi won overigens de allereerste Formule E-race ooit, in september 2014 in Beijing. De laatste race van seizoen 2016-2017 is eind juli in Montreal. Vanaf seizoen 2017-2018 verschijnt Audi met een fabrieksteam aan de start, in nauwe samenwerking met partner Schaeffler.

Audi e-tron FE04

 • 563x317-e-tronfe042.jpg
  Audi presenteert de e-tron FE04, de eerste volledig elektrisch aangedreven raceauto van het merk. De FE04 komt aan de start in het nieuwe Formule E-seizoen.

  De Audi e-tron FE04 valt op door zijn livery met wit, metallic groen en zwart als basiskleuren.

De Braziliaanse Formule E-kampioen Lucas di Grassi (33) rijdt komend seizoen met startnummer 1 en zijn teamgenoot is de Duitser Daniel Abt (24), die met startnummer 66 rijdt. Rode accenten op zijn auto helpen om de twee Audi’s uit elkaar te houden. Di Grassi en Abt zijn beiden al vier seizoenen actief in de Formule E. Samen zijn ze goed voor 24 podiums, zes overwinningen en vier pole positions. De teambaas van Team Audi Sport ABT Schaeffler is Allan McNish. De voormalig Formule 1-coureur, Audi fabrieksrijder en drievoudig Le Mans-winnaar was afgelopen seizoen al betrokken bij het Formule E-team.

Het is tijd voor de ultieme change over

Het stuurwiel 563x317-stuurwiel.jpg

Gestandaardiseerd stuurwiel met schakelpaddels voor schakelen en energie recupereren, schakelaars en knoppen voor de motorinstellingen en een display dat alle informatie toont.

“De Formule E is een spectaculaire autosport"

"De Formule E biedt een fantastisch podium voor elektrische mobiliteit. Momenteel zitten we bijvoorbeeld in een uitermate spannend seizoen, met een geweldige strijd om de titel”, zegt Dieter Gass, directeur van Audi Motorsport.
Goed voorbereid op 2016-2017 563x317-race.jpg

De focus van de engineers lag op het genereren van een zo hoog mogelijk koppel en het zorgen voor een efficiënte aandrijflijn. Bovendien is het gewicht verlaagd. De transmissie telt drie versnellingen en is afgestemd op efficiency en snelle schakeltijden.

“We denken goed te zijn voorbereid op de uitdagingen van het derde seizoen”, zegt Peter Gutzmer, technisch directeur bij technologiepartner Schaeffler en verantwoordelijk voor het Formule E-project.

Audi eerste Duitse merk met fabrieksteam in Formule E 563x317-wheels.jpg

Audi wordt de eerste Duitse autofabrikant in de Formule E. Het merk met de vier ringen neemt op de grid de plaats van ABT Sportsline over. Dat team rijdt al sinds het begin van de Formule E met veel succes mee in het ‘elektrische’ kampioenschap en wordt verantwoordelijk voor de inzet van de Audi-racewagens. Audi Sport ABT Schaeffler zal begin december 2017 voor het eerst in actie komen. Dan gaat in Hong Kong het vierde Formule E-seizoen van start.