Audi connect handleidingen > Overzicht > Home > Audi Nederland

Audi connect handleidingen

Audi connect handleidingen

Praktische video’s en gebruikershandleidingen die u kunnen helpen om optimaal gebruik te maken van Audi connect.

Instructievideo's

Ontdek hoe u via Audi connect toegang krijgt tot kaartinformatie via Google Earth maar ook gebruik kan maken van Streetview.

Ontdek hoe u via Audi connect actuele vlucht- en treininformatie kan verkrijgen. Maar ook hoe Audi connect u de weg wijst naar het dichtstbijzijnde tankstation.

In geval van pech is met een druk op de knop de Audi mobiliteitsservice in te schakelen en in een noodgeval waarschuwt de auto zelf de alarmcentrale. Vergrendel en ontgrendel via uw smartphone de portieren en activeer de interieurvoorverwarming zodat uw auto heerlijk op temperatuur is als u wegrijdt. Ook ziet u de laatste parkeerlocatie, of de ramen nog open staan, de verlichting is ingeschakeld en hoeveel brandstof er nog in de tank zit.

Ontdek hoe u via Audi connect e-mails en sms berichten kan dicteren in de auto, e-mails kan laten voorlezen en welke mogelijkheden er zijn om uw persoonlijke muziek af te spelen.

Handleidingen om te downloaden

Beknopte handleiding Audi connect beknopte-handleiding-320.jpg

Download hier de beknopte handleiding Audi connect om direct aan de slag te gaan met de belangrijkste instellingen van Audi connect.

Kaartupdate downloaden via myAudi 320x160-handleiding-navigatie-update.jpg

Download hier de handleiding met stapsgewijze instructies hoe u uw navigatiekaarten kunt updaten via myAudi.

Beknopte handleiding A3 e-tron connect diensten a3-e-tron-320.jpg

Om gebruik te maken van de Audi A3 e-tron diensten, zoals het bekijken van de laadstatus, de interieurvoorverwarming bedienen of de parkeerlocatie inzien, dient u een myAudi account te hebben en uw auto daar geverifieerd te hebben.

Audi connect Key 563x317_connect-key-handleiding.jpg

Download hier de beknopte handleiding voor instructies voor het activeren van de optionele Audi connect Key.

Dataverbinding

De diensten van Audi connect vereisen een actieve internetverbinding. Deze kan op verschillende manieren tot stand worden gebracht, die we hieronder graag aan u uitleggen. De exacte mogelijkheden verschillen per model en uitvoering. Raadpleeg uw dealer of uw wagendocumentatie om te zien welke mogelijkheden voor uw auto beschikbaar zijn.
Grenzeloos verbonden: de Audi connect sim simb-320.jpg

Veel nieuwe Audi’s worden standaard geleverd met de Audi connect sim. Dat betekent dat er in de auto altijd een internetverbinding actief is voor Audi connect-diensten. Een apart data-abonnement is daardoor niet meer nodig. Dat betekent geen extra kosten – zelfs roaming binnen de EU is inbegrepen. Alleen indien u gebruik wilt maken van de WIFI hotspot functie van de auto, of online media wilt streamen, is een datapakket noodzakelijk. Deze is verkrijgbaar via uw myAudi account.

Losse simkaart met actieve dataverbinding losse-sim-320.jpg

Steek eenvoudig een simkaart met een actieve dataverbinding in de daarvoor bestemde sim-slot in uw Audi. Deze vindt u terug op het dashboard of in het dashboard kastje. In het MMI krijgt u de melding te zien of u de simkaart wilt gebruiken voor bellen, voor data, of voor beide opties. Kies één van de opties waarbij data ook gebruikt wordt. Onderin het MMI scherm ziet u vervolgens de LTE verbinding actief.

Verbind met een WIFI netwerk wifib-320.jpg

Het is voor sommige Audi modellen ook mogelijk om de auto te verbinden met een WIFI netwerk, de zogenaamde WIFI client functie. Zo kunt u de auto verbinden met bijvoorbeeld de WIFI hotspot van uw telefoon voor een online verbinding onderweg, of met het WIFI netwerk thuis of op kantoor. Deze optie is niet mogelijk indien uw Audi voorzien is van een Audi connect sim, of gebouwd is vóór modeljaar 2016.

Koppel Audi connect aan myAudi 320x160_teaser_personalisiert.jpeg

Configureer Audi connect via myAudi en benut via deze beveiligde webportal extra mogelijkheden, zoals thuis navigatieroutes samenstellen en die vervolgens naar de auto uploaden.

Audi connect diensten verlengen 320X160-connect-a4.jpg

Indien uw Audi connect licentie verlopen is, kunt u deze eenvoudig verlengen via de Audi webshop. Selecteer eenvoudig uw model door het invullen van uw kenteken en kies de gewenste looptijd.

Audi instructieboekje 563x317-handleiding.jpg

Leer uw Audi beter begrijpen met het Audi instructieboekje. De duidelijke Audi handleiding is digitaal 24/7 beschikbaar en dat is wel zo handig als u even snel iets na wilt kijken.

Mobiele telefoon database 563x317-a4-phonebox.jpg

De in de database vermelde toestellen zijn door Audi op compatibiliteit getest.